GroenLinks Rheden: Hoe kunnen we vuurwerkoverlast inperken?

Foto: YouTube

GEMEENTE RHEDEN – Hoe kunnen we vuurwerkoverlast inperken? Dat was de opdracht die de gemeenteraad van Rheden aan het college meegaf in de raadsvergadering van afgelopen week. Een ruime meerderheid van de raad stemde voor de motie ‘Van oud naar nieuw’, die GroenLinks Rheden samen met CU, PvdA en D66 indiende.

Het college heeft daarmee de opdracht gekregen verschillende scenario’s uit te werken om de overlast in te perken. GroenLinks is van mening dat het verbieden van vuurwerk één van de uit te werken scenario’s is. Ook zal namens de raad van Rheden een brandbrief naar het kabinet en de Tweede Kamer worden gestuurd met daarin de vraag een landelijk verbod op consumentenvuurwerk in te stellen.

“Het liefst zouden wij als GroenLinks zo snel mogelijk een algeheel vuurwerkverbod voor consumenten zien. Want ook afgelopen jaarwisseling werd er ruim voor de officiële uren weer (zwaar) vuurwerk afgestoken, ook verboden vuurwerk. Dit was te horen én te voelen, waardoor mensen en dieren werden opgejaagd. Bovendien is de directe en indirecte schade groot: verwondingen en gehoorschade, de kosten voor het vuurwerkvandalisme en het opruimen van de resten, maar ook de milieuschade. In een paar uur wordt ruim 7 % van de jaarlijkse stikstofproductie de lucht ingeschoten… Inmiddels is bij onze buren in Arnhem het vuurwerkverbod al ingegaan: een goed voorbeeld om te volgen!”

“We zijn er nog niet… maar er is al een grote stap in de goede richting gezet! We wachten nu eerst de uitkomsten van de opdracht aan het college af. Daarna zetten we de discussie over het definitief afschaffen van het vuurwerk vol vertrouwen voort in september.” Aldus een woordvoerder van GroenLinks Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen