Opening Oranjekermis in Dieren

DIEREN – Op woensdag 26 april opende Wethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden samen met een look-a-like van Willem Alexander de kermis die georganiseerd werd door de Dierense Oranje Stichting. Naast de kermis werden er veel activiteiten en optredens gehouden in de grote feesttent.

Om 14.00 uur sprak wethouder Ronald ter Hoeven een welkomstwoord uit en nodigde hij “Koning” Willem Alexander in het bijzonder uit om samen met hem en een aantal kermisbezoekers een ritje te maken in de rups, waarmee hij de kermis officieel opende.

Dit jaar had de organisatie voor een andere kermisexploitant gekozen na het fiasco van vorig jaar. Er waren dit keer maar liefst 20 attracties, met voor ieder wat wils, waaronder de Wipe Out, de Cakewalk, de Tornado, de Duinbuggy’s, de schiettent, de draaimolen en de Holy Cranes. Voor de inwendige mens waren er oliebollen, churros en suikerspinnen, maar ook een snoep- en viskraam.

Op vrijdag 28 april is er een familiedag met Bing & Flop en korting op alle attracties. Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben van 18.00 tot 19.00 uur gratis toegang tot de attracties.

Naast de kermis waren er veel activiteiten en muziek van 20.00 tot 01.00 uur in de grote tent op het plein. Zo was er het Dierens Piraten Festival met optredens van onder andere Marcus & Taylor, Seven Days Music, Hike, Jeffrey Kuipers, John de Bever, Rutger van Barneveld en Bram Boender.

Het vogelschieten op Koningsdag 27 april naast de tent begon om 10.30 uur, na het hijsen van de vlag. De winnaar van het vogelschieten wint 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn. Op zaterdag 29 april is er vuurwerk, de kermis is nog te bezoeken tot zondag 30 april.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen