Mantelzorgcafé: Bewegen en het belang hiervan!

Foto: Innoforte

VELP – Met het Thema Dementie en bewegen belooft het weer een boeiend mantelzorgcafé te worden op donderdag 11 mei. De avond wordt geleid door Sandra Tuijten (Casemanager Dementie) en Muriel de Hoop (activiteitenbegeleider en bewegingsagoog bij Innoforte).

Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur en de toegang is gratis.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor íeder mens, van welke leeftijd dan ook, gezond is. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, zegt hierover het volgende: “Het hartvaatstelsel gaat beter functioneren van meer beweging en het hart is de pomp van het brein. In het brein zitten hersencellen en banen, die de hersencellen en de verschillende hersengebieden verbinden. Die verbindingen zijn heel gevoelig voor een goede doorbloeding. Naast de doorbloeding heeft meer bewegen ook een positief effect op de chemie in de hersenen. Beweging heeft een positief effect op een aantal belangrijke stoffen die ervoor zorgen dat het brein beter functioneert en dat geldt met name voor een aantal gebieden in het brein die een grote rol spelen bij zaken als initiatief nemen, gemotiveerd zijn, dat soort zaken.”

Maar wat is bewegen? Is bewegen topsport of is een wandeling of zelfs dat kopje koffie zetten al voldoende? Op deze vragen krijgen deelnemers deze avond antwoord.

Mantelzorgcafé

Wie voor langere tijd de zorg draagt voor een naaste die ziek is, is welkom in het Mantelzorgcafé. Wie thuis namelijk de zorg heeft voor iemand met dementie of een chronische ziekte, kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Het Mantelzorgcafé biedt dit. Hier komen mensen die in vergelijkbare omstandigheden zijn, in een ontspannen sfeer samen.

Aanmelding

U bent van harte welkom deze avond! Aanmelden is verplicht, zodat we weten hoeveel mensen we mogen verwelkomen. U kunt zich telefonisch aanmelden via 026 – 370 7070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij het MVT (Meldpunt Vrijwillige Thuishulp) of per mail naar [email protected]. Aanmelden kan ook bij dagbesteding ’t Prieel van Innoforte, op nummer 06 – 8369 7204 of per mail naar [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen