Het was weer een schitterende Koningsdag in Velp

VELP – Meer dan 100 vrijwilligers, hebben vele duizenden mensen (schatting 35 – 40.000) uit Velp en wijde omgeving een gezellige Koningsdag bezorgd. Het leek wel of er nog meer mensen waren dan voorgaande jaren. Misschien kwam dat mede doordat Koningsdag in Velp afgelopen week officieel is erkend als Immaterieel Erfgoed.

In ieder geval was het drukker dan ooit bij de Aubade, waar vanaf 9.30 uur Harmonie Unisono zat te spelen. En waar koffie, limonade en soesjes werden uitgedeeld door scouting de Velpsche Woudloopers. Met dank aan de Postduivenvereniging Velp-Zuid was er na de toespraak van burgemeester Carol van Eert en het Wilhelmus weer een ‘oooohhh-moment’. De duifjes maakten een paar ererondjes boven de Overtuin. Van het bellenblaasspektakel genoten ook volwassenen. En daarna gingen ruim 60 kinderen Straattekenen, midden op de Hoofdstraat.

Dit jaar deden ruim 900 kinderen mee aan de Kinderspelen op het Burgemeester Brandtplein.
Topdrukte dus voor de leden van scouting De Markesteengroep die de spellen begeleidden.
Leden van studentenvereniging Arboricultura van Hogeschool Van Hall-Larenstein verzorgden een gezellig terras voor de (groot-)ouders. En Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein organiseerde weer de populaire Kleedjesmarkt voor kinderen.

Van de deelnemers aan de Koningsmarkt op de Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan (meer dan 200 kramen) kwam meer dan de helft uit Velp en omliggende dorpen. Dank zij de enthousiaste groep Verkeersregelaars van Velp voor Oranje werden de soms ongeduldige ‘verkopers’ vakkundig langs de uitgestippelde routes naar hun plaatsen begeleid. En mede dankzij leden van korfbalvereniging SIOS’61 verliep ook de rest van de dag zonder problemen en was de sfeer gemoedelijk.

Het aantal deelnemers aan het Vogelschieten was dit jaar twee keer zo hoog als vorig jaar: 37! Er deden veel oud-koningen mee en vaak ook hun (volwassen) kinderen. De commissie Vogelschieten van Velp voor Oranje kreeg dit jaar versterking van leden van de nieuwe Velpse scoutingclub Pegasus. Schutterskoning werd dit jaar de in Velp wonende Amerikaanse boer Alan Hart.

Ook het Villaparkconcert trok meer mensen dan voorgaande jaren. Er waren prachtig opgepoetste oldtimers te zien en in de vijver voeren radiografisch bestuurbare boten van de Arnhemse vereniging Wavemasters. De Storyville Jassband speelde in de monumentale Muziektent in de vijver. En aan de wal was een sfeervol terras ingericht met lampjes en fakkels en werden hapjes geroosterd op de barbecue. Het publiek bleef tot aan het einde van het concert, ondanks dat het snel kouder werd.

‘Wij, de bestuursleden van Velp voor Oranje, zijn blij en trots. Blij dat we zoveel mensen een prachtige dag hebben bezorgd. En trots op alle vrijwilligers die dat mogelijk maakten. De sfeer was overal gezellig, gemoedelijk en samenbindend. En dat is precies zoals Koningsdag behoort te zijn!’

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen