Rijnstad Buurtbemiddeling zoekt meer vrijwilligers

Foto: Buurtbemiddeling Rheden Rozendaal Doesburg

OPROEP – De kennismakingsgesprekken met de buren (aan huis) en de bemiddelingsgesprekken (op een neutrale locatie) worden uitgevoerd door bemiddelaars. Deze groep vrijwilligers kenmerkt zich door haar positieve instelling en persoonlijke (en tegelijk toch neutrale) benadering van bewoners met burenproblemen.

Iedereen wil prettig wonen

Na een bemiddelingsgesprek kunnen buren, vaak tot hun opluchting, weer prettig samenleven. De aanmeldingen stijgen bij Buurtbemiddeling en daarom zoekt Rijnstad nieuwe vrijwilligers die in staat zijn een conflict tot de essentie terug te brengen. Vrijwilligerswerk bij Buurtbemiddeling is boeiend, o.a. omdat je opbouwend bezig bent. Je ondersteunt buren om over drempels heen te stappen en werkt samen met hen aan oplossingen.

Bemiddelaar zijn bij Buurtbemiddeling is geen vrijwilligerswerk wat je er ‘even bij doet’.

Afhankelijk van de zaak die je krijgt toegewezen, kost het je een aantal uur per week. Het is belangrijk dat je er de ruimte voor hebt in je agenda en je hoofd. Voor je wordt ingezet volg je eerst een basistraining. Hierin word je vertrouwd gemaakt met de methode van Buurtbemiddeling. Na het volgen van de basistraining willen ze je graag meteen inzetten. Zo kun je het beste de opgedane kennis toepassen in de praktijk. Natuurlijk laten ze je goed toegerust op pad gaan en investeren ze graag in jou als vrijwilliger.

Ze organiseren verdiepingstrainingen, teambijeenkomsten en intervisie.

Je doet uitdagend vrijwilligerswerk, waar je veel van kunt leren. Je werkt altijd in duo’s, binnen een fijn team van collega-bemiddelaars in de gemeenten Rheden, Rozendaal en/of Doesburg. Vanzelfsprekend kun je voor ondersteuning een beroep doen op de coördinatoren. Kun je goed luisteren, samenvatten en doorvragen? Heb je interesse in de medemens en respect voor de mening van anderen? Kun je omgaan met weerstand? Meld je dan aan. Ze gaan graag met je in gesprek. Bel of mail: 06 27838471, [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen