Dodenherdenking Velp 2023

VELP – Het programma van de Dodenherdenking in Velp vond plaats bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan, het werd muzikaal omlijst door Harmonie Unisono.

Deelnemers aan de Stille Tocht verzamelden zich bij het Monument voor moedige mensen in WO2, in het plantsoen van Nieuw-Schoonoord op de hoek van de Hoofdstraat en de Hogeweg. Na aankomst bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan hield Jaap Uithof een toespraak. Ook las een leerling van de Prins Bernhard basisschool een zelfgemaakt gedicht voor. Na de twee minuten stilte sprak de 18-jarige Willemijn den Hartog. Zij is de achterkleindochter van het verzetsechtpaar Lijna en Aart den Hartog uit de Van Pallandtstraat dat in de Tweede Wereldoorlog onderduikers verstopte en vluchtelingen opving.

Aansluitend aan haar toespraak was de traditionele kranslegging en het defilé waarbij iedereen zelf meegenomen of uitgedeelde bloemen kon leggen bij het monument. Er waren zeer veel belangstellenden bij de herdenking aanwezig.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen