Boekpresentatie ecoloog en filmer Ruben Smit bij Boekhandel Jansen & de Feijter

Foto: Ruben Smit Productions

VELP – Op woensdag 24 mei zal Ruben Smit een presentatie geven bij Boekhandel Jansen & de Feijter over zijn fotoboek ‘Persoonlijk Landschap’. Ruben Smit, de regisseur van onder andere de bekroonde films ‘De nieuwe wildernis’ (2013) en Wad (2018), maakte een fotografische verslag van zijn herstel van de ziekte van Lyme.

“Ik zocht naar intieme, persoonlijke landschappen. Terug naar het nu, het moment waarin ik op dat moment was.”

Vrijdagavond 24 mei komt hij hierover vertellen en laat hij natuurlijk ook prachtige foto’s zien. Vanuit het niets kreeg Ruben Smit in maart 2019 talloze migraineaanvallen en andere symptomen. De diagnose was: ziekte van Lyme. Een “existentiële winter”, zoals hij die periode noemt. Na een half jaar het bed gehouden te hebben, besloot hij om elke dag direct vanuit zijn huis een uur te gaan wandelen. In het landschap, vlak voor zijn voeten, leerde hij weer zien en vond hij een begin van herstel. En maakte hij talloze foto’s die nu zijn uitgegeven in Persoonlijk Landschap.

Ruben Smit

Ruben Smit (1971) is gepromoveerd ecoloog, fotograaf en filmmaker. Voor het grote publiek is hij bekend als regisseur van de bioscoopfilms ‘De Nieuwe Wildernis’ (2013) en ‘Wad’ (2018). Voor ‘De Nieuwe Wildernis’ ontving hij een gouden kalf, beide films werden een bioscoop-hit, bekroond met respectievelijk een platina en gouden film. Hij is een graag gezien gast bij talkshows (DWDD, Jinek, e.a) en produceerde daarnaast succesvolle documentaires ‘Levende Rivier’ (2015), ‘De Schatkamer van de Veluwe’ (2016), Het Wad (4-delige serie) i.s.m. BNNVARA voor NPO2 en NPO1. Voor televisie presenteerde een vaste rubriek bij het programma ‘BuitenGewoon’ (2006-2009) voor Omroep Gelderland en ‘Vroege Vogels’ (2011-2016) (BNNVARA). Als fotograaf en schrijver maakte hij diverse agenda’s, kalenders en natuurboeken w.o.: ‘Verborgen Veluwe (2006)’, ‘Rijzende Rivier’ (2008), ‘Zo word je NG junior fotograaf!’ (2010), ‘De Wadden, natuurreisgids’ (2019). In 2016 werd hij uitgeroepen tot Nationale Natuurkenner.

Praktische info

  • Datum: woensdag 24 mei 2023
  • Tijd: 19.30-21.00 uur
  • Toegang: € 7,50
  • Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp
  • Meer informatie op: www.eenpassievoorboeken.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen