Alarmnummer 112 onnodig gebeld: Bewoners van “De Ulenpas” gevraagd om medewerking

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De politie heeft een dringende oproep gedaan aan de gemeenschap van “De Ulenpas” om samen te werken bij het oplossen van een verontrustend probleem. Er is namelijk een persoon die herhaaldelijk en onnodig het alarmnummer 112 belt, waardoor de hulpdiensten ernstig worden belemmerd in hun essentiële werk.

Sinds 17 maart 2023 is het alarmnummer maar liefst 1400 keer gebeld vanuit, hoogstwaarschijnlijk De Ulenpas, zonder dat er daadwerkelijk sprake was van een noodsituatie. Dit overmatige gebruik van het alarmnummer legt een zware last op de alarmcentrale in Driebergen, met als gevolg dat mensen die echt in nood zijn mogelijk niet tijdig de benodigde hulp kunnen ontvangen.

Het onnodig bellen van het alarmnummer is niet alleen uiterst hinderlijk, maar ook strafbaar volgens de geldende wetgeving. De politie doet een beroep op iedereen om alert te zijn en verdachte activiteiten te melden.

Peilingen hebben aangetoond dat de oproepen afkomstig zijn van een basisstation van T-Mobile, die op het dak van “De Ulenpas” staat. De politie vermoedt sterk dat de dader zich in de directe omgeving van de mast bevindt. In de afgelopen weken heeft de politie enkele bewoners bezocht om mogelijke betrokkenheid uit te sluiten. Ondanks deze inspanningen is het nog niet gelukt om de identiteit van de “Veelbeller” te achterhalen. Uit respect voor de privacy van de bewoners is besloten om geen verdere huisbezoeken af te leggen.

Bezoek van het Mobiel Media Lab

Dit informatie bezoek stond al langer op de planning. De politie was op 16 mei 2023 tussen 09.00 uur en 12.00 uur bij “De Ulenpas” aanwezig met een vrachtwagen, het zogenaamde Mobiel Media Lab. De bewoners werden hier in kleine groepjes op de hoogte gebracht en kregen tips om misdrijven zoals babbeltrucs te voorkomen.

Helaas is onlangs ook weer een bewoonster van De Ulenpas de dupe geworden van een stel oplichters die door middel van een babbeltruc over zogenaamde “bankfraude” geld hebben weggenomen van deze mevrouw.

Politie lab

Mocht u iets vermoeden of iets weten wat de politie kan helpen bel dan naar 0900-8844

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen