Gedichten van Fokko Bakker: ‘&Gedachten’

Foto: Boekhandel Jansen & de Feijter

VELP – ‘& Gedachten’ is een verzameling gedichten die de lezer meeneemt op een reis met emoties en ervaringen. Naast de gedichten is er in deze bundel ook voor de lezer ruimte opengelaten om zelf aan  de slag te gaan. Je eigen woorden aan papier toevertrouwen, hoe mooi is dat! Fokko Bakker kijkt niet  alleen terug maar ook steeds een beetje vooruit. Maar niet te ver, want leven in het heden werkt voor  hem louterend.  

Vrijdag 12 mei ontving wethouder cultuur van de gemeente Rheden Paul Hofman uit handen van  Fokko Bakker het eerste exemplaar van zijn dichtbundel &Gedachten. Ruim zeventig mensen  woonden de boekpresentatie bij Jansen & de Feijter bij.  

Een Rhedenaar is Fokko Bakker in meerdere opzichten: als inwoner van gemeente Rheden (Dieren), als spreker en op papier als schrijver/dichter.  

Fokko Bakker had een mooie loopbaan als werktuigbouwkundige en bedrijfskundige die hem ook  naar het buitenland bracht. Daarnaast had hij belangstelling voor literatuur en poëzie. Hij begon zelf  gedichten te schrijven mede naar aanleiding van de Wereld Waterdag 2021, een door provincies en  hun hoofdsteden gesponsord gedichtenfestival. Het inspireerde hem tot een gedicht over ‘onze’  IJssel, de rivier waarop hij vanuit zijn woning uitkijkt. De opdracht van de editie 2022 luidde:  ‘Grondwater, maak het onzichtbare zichtbaar’. Zijn gedicht ‘Van oeroude bronnen’ werd toen  bekroond als ‘Beste gedicht van Gelderland’.  

Tweede bron van inspiratie was de Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen, waar twee keer per  jaar een literair café wordt gehouden en waar ook een aantal amateurs uit eigen werk mogen  voorlezen. Twee gedichten die Bakker afgelopen najaar voordroeg, werden door de jury als beste van  de avond bestempeld.  

Tenslotte is ‘Hoe om te gaan met de dood’ een belangrijk thema voor Bakker. Hij ziet het als een steeds  belangrijker onderwerp van gesprek in de huidige samenleving. Het onder woorden brengen van de  gevoelens daarbij kan zeer bevrijdend zijn. Bakker: “Ik hoop dat mijn bundel zal bijdragen aan meer  openheid over de ‘dood’.”  

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen