Voel, ervaar en beleef de IJssel tijdens het IJsseldag Festival

Foto: IJsseldag Festival

DIEREN – Rondom de veerstoep in Dieren, veerpont Steeds Voorwaarts en aan de Olburgse zijde van de IJssel, is zaterdag 17 juni van alles te doen. Onder de noemer IJsseldag festival kan die dag worden genoten van theater, live muziek, ontspannen loungen, rondvaarten op de IJssel, excursies,  bungee-roeien, de IJssel ontdekken met de zeeverkenners, proeven van lokale gerechten, verhalen over de rivier en veerpont, Dieren ontdekken met Dieren met Dieren, activiteiten voor kinderen, schilderen van het mooiste stukje Dieren, een brandweer experience en hap en tap.

Kortom, voel, ervaar en beleef de IJssel tijdens het IJsseldag festival, dat wordt gehouden op beide oevers van de rivier. Zaterdagochtend 17 juni  opent het festival om 10.00 uur op spectaculaire wijze. Voor kinderen en volwassenen is er daarna een doorlopend en volledig gratis programma op beide oevers van de IJssel. En te voet kun je de hele dag gratis pendelen tussen beide festivallocaties. Goud zoeken in IJsselzand, de natuur ontdekken met het IVN, gratis meevaren op boten, bezoek aan een boot van Rijkswaterstaat, knutselen en schilderen van de IJssel, bungee roeiwedstijd voor kids, een kindervoorstelling over de IJssel en de veerpont: ‘De wereld van Wurm’. Ook is er de brandweer experience, waar je alles kunt ervaren rondom de brandweer. Plezier gegarandeerd!

Speciaal voor de IJsseldag zijn er rondvaarten en wandelingen met gidsen om de IJssel echt te ervaren. Hiervoor kunt u zich opgeven via www.ijsseldag.nl. Doe dit snel, want vol=vol.

De IJsseldag wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap Bungeeroeien. Tussen 13.00 en 16.00 uur vinden de wedstrijden plaats voor volwassen en jeugd. Doe mee als vereniging, club, buurt, bedrijf en vriendengroep en pak die beker. Geef je ook daar voor op via www.ijsseldag.nl.

Wie meer wil weten over de veerpont en haar eeuwenoude geschiedenis, kan daarvoor terecht in het boek ‘Het Dierense Veer’, dat die dag wordt gepresenteerd. De historie van de eeuwenoude veerdienst tussen Dieren en Olburgen wordt verteld in een nieuwe uitgave van Wencel Maresch. De presentatie van het boek vindt om 10.30 uur plaats bij het veer in Dieren tijdens het evenement. De auteur is verder de hele dag aanwezig en het boek is exclusief tijdens de IJsseldag met korting verkrijgbaar. Brandweer Dieren pakt flink uit met de Brandweer experience. Volop actie met brandblussen, reddingsacties uit het water en uit auto en ook nog de mogelijkheid om het dat zelf te ervaren! Lekker bijkomen kan bij de muziekpodia aan de IJssel. Luister aan de boorden van de Veluwezoom of Achterhoek naar heerlijke muziek, onder het genot van een hapje of een drankje. Te voet kan je de hele dag gratis met de pont de IJssel over.  En wie jarig is trakteert, want in het kader van en met steun van de Gemeente Rheden 450 Jaar, zijn alle activiteiten gratis!

Voor het volledige programma zie: www.ijsseldag.nl.

IJsseldag Festival

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen