Run op gratis nectarkroegen gemeente Rheden

Foto: de Cruijdthoeck

RHEDEN – Begin mei 2023 stelde de gemeente 150 nectarkroegen gratis beschikbaar voor haar inwoners. Binnen twee weken ontving de gemeente 450 aanvragen. De leverancier kon nog 150 nectarkroegen extra leveren, zodat afgelopen week 300 kroegen konden worden uitgedeeld.

De nectarkroeg is een doos met 6 verschillende plantjes met daarbij informatie over planten en insecten

De inhoud is makkelijk in onderhoud, kunnen tegen nachtvorst en is droogtebestendig, dus extra water geven is niet nodig.

Wethouder Paul Hofman: “Ik ben heel blij met het succes van deze actie, want het betekent dat veel inwoners zich, samen met ons, willen inzetten voor het versterken van de biodiversiteit. Dat is ook hard nodig, want het aantal insecten is sterk afgenomen. Insecten zijn erg belangrijk voor een gezonde natuur!”

Een nectarkroeg bestaat uit bloeiende plantensoorten op één vierkante meter tuin, waar bijen, hommels, vlinders en andere insecten in het gehele bloeiseizoen nectar en stuifmeel kunnen vinden. Met het gratis beschikbaar stellen van de nectarkroegen stimuleert de gemeente Rheden haar inwoners om een bijdrage leveren aan het versterken van de biodiversiteit.

Inwoners uit Dieren, Spankeren, Laag-Soeren, Ellecom en De Steeg konden een pakket afhalen op de gemeentewerf in Dieren. Inwoners uit
Rheden en Velp bij de gemeentewerf nabij Biljoen.

De 150 aanvragers die achter het net visten krijgen in het najaar als nog een nectarkroeg.

nectarkroeg

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen