3e Velleper Donderdag terug van weggeweest

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Jaren stonden de zomermaanden in het teken van 4 Velleper donderdagen. Veel toeristen, dagjesmensen, Velpenaren en bezoekers uit de regio kwamen Velp bezoeken om langs de kramen op de braderie te slenteren, muziek te luisteren en voor een hapje en een drankje.

1979: “Er moet wat gebeuren in Centrum Velp”

Dat waren de woorden van een ondernemer in het najaar van 1979, er werd een markt georganiseerd met kramen van eigen winkeliers om de stille zomervakantieperiode wat extra elan te geven. Dat werd een groot succes, de eenmalige markt groeide uit tot de vier Velleper Donderdagen, de grootse braderie van ruim 200 kramen met ook veel verkopers van buiten de gemeente.

Na een traditie van 37 jaar Velleper Donderdagen hebben de leden van de ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp (Veelzijdig Velp) besloten om twee van de vier Velleper Donderdagen te laten vervallen om plaats te maken alternatieven in juni en september. Het doel was vooral om de evenementen weer voor de Velpenaren en eigen ondernemers te laten zijn.

Hiervoor werd het Mizomerfestival en Volop Velp georganiseerd. Hoewel er veel energie in is gestoken kwamen beiden activiteiten matig van de grond. Mede door de weersomstandigheden, samenwerking en corona.

2023: “Er moet weer wat gebeuren in Centrum Velp”

Op verzoek van enkele ondernemers is het terugbrengen van een 3e Velleper Donderdag weer op de wensenlijst gekomen, hiervoor heeft het bestuur van de vereniging een referendum gehouden onder de leden van Veelzijdig Velp.

Uitslag referendum 3e Velleper Donderdag

  • Voor : 42,9%
  • Tegen: 35,7%
  • Maakt mij niet uit: 21,4%

Na overleg met Kroko Events en gemeente Rheden is dus besloten om op 10 augustus 2023 een 3e Velleper Donderdag te organiseren!

Zet vast in je agenda:

  • 1e Velleper Donderdag 27 juli 2023
  • 2e Velleper Donderdag 3 augustus 2023
  • 3e Velleper Donderdag 10 augustus 2023

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen