Bart Poel neem afscheid als energiecoach van Rozendaal

Foto: Bart Poel

ROZENDAAL – Op dinsdag 23 mei tijdens een bijeenkomst van de werkgroep Duurzaamheid van de gemeente Rozendaal, heeft Bart Poel afscheid genomen van als energiecoach van Rozendaal.

Eind 2019 zocht Bart Poel, in zijn werkzame leven actief als bouwfysicus, contact met toenmalig wethouder Anton Logemann. Hij bood aan, als vrijwilliger, inwoners te ondersteunen bij de verduurzaming van hun woning. Dat resulteerde in een aankondiging in de Roos en een emailadres waarop Bart bereikbaar was.

Veel inwoners willen hun woning verduurzamen, maar zien door de veelheid van informatie door de bomen het bos niet meer. Wat doe ik het eerste als ik wil isoleren? Mijn verwarmingsketel heeft het begeven, wat nu? Hoe maak ik een keuze uit verschillende offertes? Deze en andere vragen resulteerden in de jaren die er op volgden in contacten met ruim 140 huiseigenaren in Rozendaal.

Bart heeft ervaren dat veel inwoners willen bijdragen aan de energietransitie. Uit overtuiging om bij te dragen aan een duurzamer wereld. Veel Rozendalers voelden zich gesteund door de belangeloze advisering van Bart.

Het leverde Bart veel inzicht op in de aard en technische conditie en de kwaliteit van de ventilatie van de Rozendaalse huizen op. Kennis die Bart nu inbrengt in de buurtuitvoeringsplannen die we voor drie buurten, Leermolensenk, Moestuin en omgeving Delhoevelaan, in Rozendaal aan het ontwikkelen zijn om wijken aardgasvrij te maken. Een natuurlijk moment voor Bart om zijn werkzaamheden als individuele energiecoach te stoppen, en zijn schat aan kennis en ervaring in te brengen in proces om te komen tot  buurtuitvoeringsplannen.

Tijdens haar bijeenkomst op 23 mei 2023 heeft de werkgroep duurzaamheid Bart voor zijn onbetaalbare inzet in het zonnetje gezet.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen