Dierenbegraafplaats Erve ten Holte ten spankeren geopend

SPANKEREN – Op woensdag 24 mei 2023 opende burgemeester Carol van Eert met trots de eerste dierenbegraafplaats in de gemeente Rheden, gelegen aan de Bockhorstweg 8 in Spankeren.

Timo Burgers, melkveehouder van boerderij “Burgershoeve”, had burgemeester Carol van Eert op woensdag om 19.30 uur uitgenodigd voor de opening van de eerste dierenbegraafplaats in de gemeente Rheden. Familieleden en vele buurtbewoners waren aanwezig bij deze gelegenheid.

Bij aankomst werden alle aanwezigen voorzien van een kop koffie met gebak, waarna Timo Burgers iedereen hartelijk welkom heette. “Ik ben verheugd dat de wijziging van het bestemmingsplan eindelijk is goedgekeurd. Het heeft veel inspanning en voorbereiding gekost, en het verliep niet altijd even gemakkelijk. Soms gebeurde er jarenlang niets en het vergde veel moeite en tranen. Maar nu is het zover, na 8 jaar mogen we eindelijk de poort openen naar onze dierenbegraafplaats. Ik geef graag het woord aan de burgemeester voordat hij de naam van de begraafplaats onthult.”

Burgemeester Carol van Eert sprak als volgt:

“Ik was verheugd met de uitnodiging om de dierenbegraafplaats te openen en ik heb ervoor gezorgd dat de benodigde administratieve regelingen voor de opening zijn getroffen met het college. Het heeft even geduurd, maar nu is het dan zover. Ik wil graag je kinderen Sophie en Julia uitnodigen om samen met mij het bord te onthullen met de naam.” Nadat het bord was onthuld en de naam “dierenbegraafplaats Erve te Holte” zichtbaar werd, werd de toegangspoort geopend en kon iedereen de begraafplaats bewonderen.

Als dank voor de opening ontving de burgemeester een bos bloemen, een lokaal gemaakt krentenbrood (onder het motto van: de een zijn dood is de ander zijn brood) en een contract waarmee hij gratis een huisdier hier kan laten begraven. Als hij zelf geen huisdier heeft, kan hij dit wellicht aan een familielid of kennis geven. Hierna waren er voor alle aanwezigen diverse drankjes en/of een heerlijke hamburger beschikbaar, en kon er nog gezellig nagepraat worden op deze feestelijke dag. Timo vertelde dat hij speciaal voor deze gelegenheid een pak had aangetrokken, zodat hij niet uit de toon zou vallen naast de burgemeester.

Op de locatie van de nieuwe begraafplaats stond tot enkele jaren geleden een varkensstal met een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante meter. Nu is er ruimte voor zo’n vijfhonderd graven.

Voor meer informatie over de begraafplaats kun je terecht op: www.ervetenholte.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Dierenbegraafplaats Erve te Holte te spankeren geopend

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen