Help je mee met het verwijderen van bramen op de Veluwe?

Foto: Arjan Vennema

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag een bijdrage leveren aan het behoud en herstel van de prachtige Veluwse natuur? Dan is SLG op zoek naar jou. In de maand augustus, vlak voor een graasdrukmonitoring in september, zoeken zij enthousiaste bramenknippers die een aantal plots en exclosures willen ontdoen van bramen.

Een unieke kans om actief betrokken te zijn bij het behoud van dit waardevolle natuurgebied!

Graasdrukmonitoring op de Veluwe

In september gaat een groep vrijwilligers van start met het monitoren van graasdruk op 140 locaties op de Veluwe. Samen met terreinbeheerders zullen zij steekproefsgewijs de graasdruk meten door middel van topvraatmetingen en exclosure-metingen. De graasdruk speelt een cruciale rol bij de verjonging en herstel van het bos.

Sommige van de te monitoren locaties zijn volledig of gedeeltelijk overwoekerd door bramen, waardoor ze moeilijk bereikbaar zijn. Voordat de monitoring in september plaats kan vinden, moeten deze locaties vrijgemaakt worden van bramen. En daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

Help je mee?

Voor de hele maand augustus, zoeken zij enthousiaste bramenknippers. Een mooie kans om actief betrokken te zijn bij het behoud van dit waardevolle natuurgebied, en om plekken te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. En alsof dat nog niet genoeg is, mag je de bramen die je knipt of plukt gewoon meenemen. Wat is er nu lekkerder dan zelf geplukte bramen uit de natuur?!

bramen sgl

Om je goed voor te bereiden, en je alle informatie te geven die je nodig hebt, organiseren ze een gezellige instructiedag. Tijdens deze dag zullen ervaren vrijwilligers en experts je alles leren over het bramenknippen en delen ze hun kennis over de natuur op de Veluwe. Het wordt een leerzame en gezellige dag waarop je nieuwe mensen ontmoet die dezelfde passie delen.

Samen maken we het mogelijk om de natuurlijke verjonging in het bos te bevorderen en de prachtige Veluwse natuur te behouden. Help je mee? Je kunt je aanmelden via slgelderland.nl/formulieren/bramen-veluwe.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen