Wijkvoetbaltoernooi DVOV weer klaar om van start te gaan

Foto: rheden.nieuws.nl

Velp – Het is weer tijd voor het populaire Wijkvoetbaltoernooi georganiseerd door voetbalvereniging DVOV. Voor de negende keer op rij brengt DVOV teams uit de wijken van Velp en Rozendaal samen voor een sportief evenement.

Vrijdag 1 september 2023 gaat het toernooi van start, de spanning stijgt.

Het Wijkvoetbaltoernooi werd voor het eerst georganiseerd door DVOV in 2014 en was direct een groot succes. Meer dan 100 deelnemers uit alle wijken van Velp en Rozendaal, in de leeftijdscategorie van 25 tot 55 jaar, genoten van een avond vol sport en plezier op De Pinkenberg. Dit enthousiasme resulteerde in een jaarlijkse traditie die steeds populairder wordt.

Het hoofddoel van dit toernooi is om de straat- en buurtgenoten dichter bij elkaar te brengen, met gezelligheid als belangrijke pijler.

Naast het bekende schoolvoetbaltoernooi organiseert DVOV op vrijdagavond 1 september 2023 het Wijkvoetbaltoernooi speciaal voor de bewoners van Velp en Rozendaal. Tijdens dit toernooi worden wedstrijden gespeeld met teams van 7 tegen 7 spelers, waarbij de minimumleeftijd 25 jaar is. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur.

DVOV heeft Velp en Rozendaal opgedeeld in 8 wijken en nodigt alle bewoners uit om deel te nemen.

Inschrijvingen kunnen als team of individueel worden ingediend, waarbij individuele inschrijvingen worden toegewezen aan een team. De wedstrijden vinden plaats op een half veld, en elk team bestaat uit ongeveer 10 personen. De volgende wijken strijden om de eer:

– Beekhuizen – Brandplein
– Kerkallee – Oud Zuid
– Rozendaal – Daalhuizen
– Overhagen – Vogelwijk

Dit initiatief sluit perfect aan bij de doelstellingen van de gemeente Rheden en Rozendaal. Het sportstimuleringsbeleid van de gemeente heeft als doel om zoveel mogelijk inwoners aan te moedigen om actief te sporten en te bewegen. Wijkgerichte sport- en bewegingsactiviteiten worden gezien als een effectief middel om zoveel mogelijk mensen bij de lokale gemeenschap te betrekken. Het streven is naar een integrale aanpak waarbij bestaande samenwerkingsverbanden worden uitgebreid en krachten op meerdere terreinen worden gebundeld, met speciale aandacht voor de rol van verenigingen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen