Jarige gemeente geeft bewoners verpleeghuizen Velp fietsroutes cadeau

Foto: Innoforte Velp

GEMEENTE RHEDEN – Op dinsdag 6 juni om 10.30 uur overhandigt wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden digitale fietsroutes aan de bewoners van het Lorentzhuis, Rijnstraat 1 in Velp. Met dit geschenk viert de gemeente ook met de oudere inwoners van Velp het feest van het 450-jarig bestaan van de gemeente. Tegelijkertijd wordt ook de fototentoonstelling die Fotoclub Veluwezoom gemaakt heeft, officieel geopend.

Op alle locaties van Innoforte in Velp staan zogenaamde beleeffietsen. Fietsen die lijken op een echte fiets maar niet van hun plek kunnen. Fietsers hebben een groot beeldscherm voor zich. Zodra zij beginnen te trappen, worden er beelden op dit scherm geprojecteerd. De fietser stuurt door de straten van grote steden als Amsterdam, Parijs of Londen. Hoe leuk is het om nu te kunnen fietsen door Velp, Rheden, Dieren, over de Posbank en langs de IJssel? Dat zijn de plekken die ze van vroeger kennen en waar ze herinneringen over op kunnen halen. Bovendien is bewegen voor ouderen extra belangrijk: het houdt verveling op afstand en voorkomt dat mensen stram en stijf worden.

Aan het maken van de digitale fietsroutes hebben veel vrijwilligers meegewerkt: Anita Matser, Nelleke de Boer-Pinxter, Peter Oversteegen van fietsverhuur Veluwe Actief, Roor Gans en leden van Fotoclub Veluwezoom. Iedereen kan naar hun foto’s komen kijken.

De tentoonstelling is voor publiek open tot 14 juni.

foto boekjes

Foto boekjes ontworpen door: Sanne Peters

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen