Protestantse Gemeente Zuidoost-Veluwezoom ontstaan door samengaan kerken

DIEREN/SPANKEREN/LAAG-SOEREN/ – Op eerste Pinksterdag 28 mei hebben de Protestantse Gemeente Dieren en de Hervormde Gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren-NO het besluit gevierd dat zij definitief samengaan. De naam van de nieuwe gemeente luidt Protestantse Gemeente Zuidoost-Veluwezoom.

De Pinksterdienst was met honderden gemeenteleden en vele gasten zeer drukbezocht en werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Onder de gasten was wethouder Gea Hofstede die een toespraak hield. En wie op zaterdag- en zondagavond 27/28 mei naar de hemel keek zag eén, twee of drie lichtbundels. Deze zoeklichten stonden bij de Ontmoetingskerk in Dieren, de Petruskerk in Spankeren en de Boskapel in Laag-Soeren. Het zijn de drie kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Zuidoost-Veluwezoom. De lichtstralen die samenkwamen symboliseren het samengaan van de kerken en laten ook zien dat de kerken vanuit één lichtbron worden geïnspireerd.

Beide gemeenten kennen een rijke traditie die bijvoorbeeld in het geval van Spankeren al vele eeuwen oud is. De nieuwe gemeente telt rond de 1300 leden die op allerlei terrein zeer actief zijn. Veel inwoners van Dieren, Laag Soeren en Spankeren zullen de gemeente kennen van de drie genoemde kerkgebouwen. Alle drie kerkgebouwen, die ook een dorpsfunctie kennen, zullen net als nu in gebruik blijven bij de nieuwe kerkelijke gemeente.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen