Gemeente gaat met bewoners Dieren-West in gesprek over energietransitie

Foto: gemeente Rheden

Gemeente Rheden wil samen met de bewoners van Dieren-West werken aan een aardgasvrije, duurzame wijk. Dat staat in het werkdocument van het wijkuitvoerings­plan dat het college van B en W heeft vrijgegeven voor consultatie.

In november vorig jaar werd het ‘Burgerakkoord Rheden CO2-neutraal’ vastgesteld. Honderden inwoners van de gemeente Rheden dachten mee over de vraag hoe Rheden voor 2040 CO2-neutraal kan worden. Dat resulteerde in een burgerakkoord met 38 actiepunten. Een van de afspraken is dat de gemeente via een wijkgerichte aanpak gaat samenwerken met bewoners om de energietransitie vorm te geven.

In de afgelopen maanden heeft de gemeente Rheden samen met experts, diverse inwoners en andere betrokken partijen verkend hoe de wijk Dieren-West aardgasvrij kan worden gemaakt en op een alternatieve, duurzame manier kan worden verwarmd. In het werkdocument van het wijkuitvoeringsplan wordt voorgesteld om in te zetten op energiebesparende maatregelen, zonnepanelen op daken, warmtepompen en het op orde brengen van het elektriciteitsnetwerk.

De wijk in

Het werkdocument van het wijkuitvoeringsplan voor Dieren-West is nu klaar. De komende weken gaat de gemeente de wijk in om hierover met de bewoners in gesprek te gaan. Zo staan er onder andere op het programma: een informatiebijeenkomst over biodiversiteit/natuurvriendelijk isoleren (21 juni) om 20.00 uur, het evenement ‘Energie in de Wijk’ (30 juni van 16.00-19.00 uur) en inloopspreekuren waar bewoners informatie vinden en vragen kunnen stellen. Alle activiteiten komen op de buurtagenda van Dieren-West op dieren-west.nl en watisjouwrheden.nl.

Het werkdocument is nu al te vinden op watisjouwrheden.nl/wijkuitvoeringsplan-dieren-west. Wijkbewoners kunnen via deze website tot eind augustus hun mening geven en een vragenlijst invullen over de plannen voor de wijk. Alle reacties worden verwerkt bij het opstellen van het definitieve wijkuitvoeringsplan voor Dieren-West.

Wethouder Paul Hofman:

“Samen met de bewoners van Dieren-West willen we stappen zetten naar een duurzame, aardgasvrije wijk. Een wijk waar de bewoners ook in de toekomst comfortabel en betaalbaar kunnen wonen. Een wijk waar ze niet alleen trots op het volop aanwezige groen in en rond de wijk, maar ook op hun voorbeeldfunctie in de energietransitie. Willen we in 2040 CO2-neutraal te zijn, dan moeten we zo snel mogelijk van fossiele brandstoffen af.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen