Project Doorslag II maakt sjerpen en vlaggen voor 450 jaar Rheden

Foto: gemeente Rheden

VELP – De deelnemers van het project Doorslag II in Velp zijn supertrots op de vlaggenlijnen en de sjerpen die ze gemaakt hebben voor 450 jaar Rheden. De sjerpen zijn tijdens de opening van 450 jaar Rheden op 16 april al in gebruik genomen door de dorpsschouten.

De vlaggenlijnen dienen als feestelijke aankleding tijdens de verschillende evenementen rondom Rheden 450. Er is in totaal 172 meter aan vlaggenlijnen geproduceerd. Alles is gemaakt van oude kleding die niet meer geschikt was voor de Kledingbank van Stichting Strak in Dieren en anders afval zou zijn.

Verkleinen afvalberg

Inwoners die al een poos een uitkering ontvangen, kunnen deelnemen aan Doorslag II om zo weer werk-fit te worden. Een deel van de kleding die bij de Kledingbank wordt ingeleverd is niet geschikt om direct in de winkel van de Kledingbank te hangen. Het is kapot, vies of verkreukeld. De deelnemers zoeken de kleding uit, wassen, strijken en repareren zo nodig. Als kleding niet meer te repareren valt, wordt het gebruikt om andere dingen van te maken zoals nu: vlaggen en sjerpen. Dus naast het werk-fit worden van de deelnemers levert Doorslag II ook een bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg. Hoe mooi is dat!

Vlaggenlijnen 450 jaar Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen