Oranjefeest 2023 in Spankeren

SPANKEREN – In het weekend van vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni 2023 werd het Oranjefeest in Spankeren gevierd. De officiële opening vond plaats op vrijdagavond door de wethouder Ronald ter Hoeven. Hij verklaarde de festiviteiten geopend nadat de vlag was gehesen onder de klanken van het Wilhelmus, gespeeld door muziekvereniging Wilhelmina.

Het feest begon op vrijdag om 14.30 uur met het “Olde Leu café”, waar dorpsgenoten konden genieten van hapjes en drankjes. Om 19.00 uur volgde een optocht door het dorp, met prachtige wagens en loopgroepen om van te genieten. Op het Kerkplantsoen bij de muziektent werden de deelnemers verwelkomd door de voorzitter van het Oranjecomité, Andre Maalderink. “Ik ben blij dat jullie in zulke grote aantallen weer hier bijeen zijn gekomen. Ik wens iedereen een fantastisch weekend toe. Ik geef graag het woord aan wethouder Ter Hoeven van gemeente Rheden.”

“Jullie dorpswethouder, Paul Hofman, heeft mij op het laatste moment gevraagd om hem te vervangen vanwege dringende zaken. Dit is mijn eerste keer hier, maar ik vind het een eer om hier te mogen staan. Ik ben verrast dat zo’n klein dorp zo’n groot feest kan organiseren, en het moet een hele klus zijn geweest om die prachtige praalwagens en mooi uitgedoste loopgroepen te realiseren. Ik neem mijn petje ervoor af,” grapte hij. “Ik stel voor dat de muziekvereniging Wilhelmina, bijgestaan door de Schutterij en Malletband M.D.S Doesburg, het Wilhelmus gaan spelen terwijl de vlag wordt gehesen door de Scouting Dieren. Hiermee is het feest officieel geopend, en ik nodig iedereen uit om naar het kermisterrein te gaan om daar verder plezier te maken, waar ook de prijsuitreiking van de optocht zal plaatsvinden.”

Op zaterdag 10 juni was er om 09.30 uur het Spankerens “katerontbijt”, om 10.00 uur waren er kinderspelen, om 11.30 uur kruisboogschieten, om 13.30 uur vogelschieten, om 15.30 uur Trekkertrek, en ’s avonds werd de dag afgesloten met het Oranjebal dat om 20.30 uur begon en tot in de late uurtjes doorging.

Voor meer informatie kun je kijken op www.ovspankeren.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen