Politiebureau Velp officieel geopend op 12 juni 2023

VELP – Zo’n 2,5 jaar hebben de politiemensen van district IJsselwaarden gewerkt vanuit diverse locaties in de gemeente en regio. Op maandag 12 juni 2023 is het gloednieuwe politiebureau aan de Stationsstraat in Velp officieel geopend.

Maandagmiddag waren genodigden aanwezig bij de openingshandeling. Iedereen werd buiten op het binnenterrein welkom geheten door sectorhoofd Naomi Hoekstra (districtschef van Gelderland- Midden). Zij gaf wat uitleg over het nieuwe pand, het politiebureau is een duurzaam gasloos gebouw met een super A label, het afval wordt gescheiden, op het dak liggen 40 zonnepanelen, op het parkeerterrein zijn laadpalen aanwezig voor elektrische auto’s, aan gevel hangen vleermuizenkasten en het gebouw kan in de toekomst eventueel omgebouwd worden tot een appartementencomplex.

Daarna kreeg Marijn Huttinga (teamchef IJsselwaarden in samenwerking met Leonie Tims) het woord. Huttinga werkt nog niet zolang in de regio en heeft de sloop/bouwperiode niet mee gemaakt. Zij gaf aan trots te zijn op het pand en op alle mensen die er in werken. Het is prettig om hier met zoveel collega’s te kunnen samen. Vooral voor de politie in Dieren zal het wennen zijn want de locatie aldaar is opgeheven maar ze blijven zichtbaar en een aanspreekpunt in de wijk en voor de gemeente.

Vervolgens kwam er een blauwe grote schaar tevoorschijn en werd het lint, vastgehouden door de burgemeester van Doesburg Loes van der Meijs- van der Laar, loco- burgemeester gemeente Rheden Paul Hofman en wethouder Simon Warmerdam uit Rozendaal, doorgeknipt.

Hierna mochten geïnteresseerden een rondleiding volgen door het pand. Voor de pers wordt een rondleiding georganiseerd op een ander moment. In het vroegere politiebureau was er in de kelder een klein politiemuseum te bezoeken. Dit museum is verdwenen, wel zijn de voorwerpen overgebleven, deze hebben een plekje gekregen in het pand, bij de entree en in een soort etalage die te bekijken is vanaf de straatkant.

Het politiebureau in Velp is te bezoeken op afspraak en voor aangiften op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen