Ruimteschip geland in Ellecom

In het doorgaans rustige Ellecom vond op zondag 18 juni een spectaculaire landing plaats van een ruimteschip van de tijdreiziger Didés Elspa Révellas in een weiland naast de Zutphensestraatweg. Vele nieuwsgierigen kwamen een kijkje nemen na dit opmerkelijke en ook vreemde fenomeen.

Rond 14.00 uur landde een ruimteschip van ongeveer 6 meter hoog en met een omtrek van zo’n 2,5 meter in het weiland. Het bleef roerloos staan met een draaiende motor. Verschillende nieuwsgierige inwoners van Ellecom en bezoekers kwamen voorzichtig vanaf een afstandje kijken.

Enkele wetenschappers werden snel opgeroepen en onderzochten het ruimteschip in speciale witte pakken, op zoek naar mogelijke straling of andere gevaren. Plotseling opende het ruimteschip zijn deur en stapte er voorzichtig, zo bleek later, een tijdreiziger uit. Nadat hij enkele meters rondom het voertuig had gelopen, viel hij plotseling neer. De wetenschappers benaderden hem voorzichtig, maar hij bleef roerloos liggen. Besloten werd om hem bij te laten komen in het gemeentehuis, zodat hij daarna ondervraagd kon worden over zijn herkomst en het doel van zijn landing in Ellecom.

Het bleek dat hij Didès Elspa Révellas was, een visionair en ontwerper van Spaanse afkomst uit 1573. De tijdreiziger vertelde aan Walter de Wit, voormalig voorzitter van de Historische Kring, dat hij hier was geland om een boodschap over te brengen over zowel het verleden als de toekomst van de gemeente Rheden.

Lang hebben de inwoners van de gemeente Rheden in spanning gezeten over het onderzoek naar de kist uit 1573, die werd gevonden tijdens de sloop van het oude gemeentehuis. Het Historisch Centrum Gelderland heeft wekelijks informatie vrijgegeven over de inhoud van de kist, inclusief verschillende historische documenten. Hieruit kwam een verrassend verhaal naar voren over Didès Elspa Révellas, de mogelijke grondlegger van de gemeente. De gevonden landkaart onthulde uiteindelijk de locatie van de aankomst van deze Spaanse tijdreiziger. Op de vragen van historicus Walter de Wit had de tijdreiziger eigen antwoorden, die hij in een ver verleden in zijn dagboek had opgeschreven. Hoewel hij wel naar de toekomst was gereisd, wist hij niet te vertellen wat daar was gebeurd. “We zullen dus zelf in de toekomst ontdekken wat ons te wachten staat,” aldus Walter de Wit. De ruimtereiziger gaf nog één tip: alle aanwezigen moesten in een groot vierkant in het weiland gaan staan en een getal roepen. Bij het raden van het juiste getal zou de oplossing eenvoudig zijn.

Uiteindelijk wist één van de toeschouwers het juiste getal te roepen namelijk : 450. De gemeente bestaat namelijk 450 jaar   (1573+450 jaar = 2023)

De dik 130 aanwezigen hebben zichtbaar genoten van dit adembenemende schouwspel, prachtig gedaan, heel mooi uitgevoerd in een bijna 1 uur durende show. Ook het ruimteschip was natuurgetrouw na gemaakt door Arild Veld en werd na afloop later bewonderd door vele toeschouwers. Vele uren werk was er ingestoken dik een half jaar aldus de maker.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen