Een gevarieerd zomerprogramma in Kasteeltuin Middachten

Foto: Riqq

DE STEEG – De zomer is begonnen en dat betekent dat er weer overal live-muziek te ontdekken valt in de buitenlucht. In Kasteeltuin Middachten kun je de hele maand juli terecht voor bijzondere shows georganiseerd door Cultuurbedrijf RIQQ.

Programmeur Koen van der Mark van Cultuurbedrijf RIQQ vertelt over het programma:

“Door een variatie in genres, proberen we voor iedereen wat wils te programmeren. Die variatie is dit jaar duidelijk terug te zien in het programma; naast klassieke muziek van (inter)nationale allure, met het Syrène Saxofoonkwartet en het Calefax Rietkwintet, is de link met de fusie van Cultuurbedrijf RIQQ met Bibliotheek Veluwezoom ook duidelijk terug te zien in de Literaire Boyband en singer-songwriter Tim Knol die bij zijn laatste plaat ook een bijpassend boek uitbracht.”

Zet in uw agenda:

Zondag 2 juli 2023, 11.30 uur – Syrène Saxofoonkwartet

Zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen, vernoemd naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.

Zondag 16 juli 2023, 11.30 uur – Calefax Rietkwintet

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan vijfendertig jaar houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

Zondag 23 juli 2023, 11.30 uur – BOYBAND, de literaire boyband

Maak kennis met dé literaire sensatie van nu: BOYBAND! Dichter en theatermaker Martin Rombouts (winnaar De Slimste Mens 2023), Wout Waanders (Buddingh’ Prijs 2021), muzikant Laurens van de Linde (LRNS), theatermaker Koen Frijns (Frino) en striptekenaar Jelko Arts maken literatuur om doorheen te gillen.

Poëzie op een podium, maar dan met meezingbare strofen, zwoele blikken en de constante dreiging van een break-up. BOYBAND is het enige schrijverscollectief mét dansmoves. Op 17 januari bracht het collectief hun eerste album uit, IN CANON, met daarop onder andere het zeer dansbare de Adriaan van Discotheek. Eerder stonden ze al op Lowlands, in de Kleine Komedie en tijdens de Kunstnacht van 2021.

Zondag 30 juli 2023, 11.30 uur – Tim Knol

Tim Knol voelt zich beter dan ooit en bracht onlangs zijn nieuwste album Lightyears better uit. Een album over verandering. Als een verslag van de afgelopen periode waarin Tim het roer omgooide en zichzelf opnieuw uitvond. En hoe klinkt dat? Gelukkig gewoon zoals je van Tim Knol gewend bent. Ambachtelijke songs met een goed verhaal. Old skool Knol. Same sound, different suit. Amerikaans georiënteerde muziek: als Young, Petty, Sexsmith, Dylan, Tweedy. Ambachtelijke songs met een goed verhaal.

Meer informatie en kaarten

Deze concerten worden georganiseerd in de gehele maand juli en vinden plaats om 11.30 uur. Tickets zijn te koop via de website van Cultuurbedrijf RIQQ: https://cultuurbedrijfriqq.nl/evenementen/concert

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen