Kiwanis Rheden ‘De Veluwezoom’ haalt €3000 op met Kanjerketting-actie voor kinderen met kanker

Foto: Kiwanis Rheden ‘De Veluwezoom’

DIEREN – Op donderdag 6 juli  2023 heeft Kiwanis Rheden ‘De Veluwezoom’ de PRACHT-bieraktie de Kanjerketting voor kinderen afgesloten met de bekendmaking van het eindbedrag van deze geslaagde actie. Kiwanis Rheden ‘De Veluwezoom’ heeft maar liefst €3000 ingezameld.

Tijdens een informele bijeenkomst, in Zalencentrum Theothorne werd de cheque van €3000 door Sam Veen, de voorzitter van de Kiwanis Rheden `De Veluwezoom` aan de vertegenwoordigster van de Vereniging Kinderkanker, Marguerite de Beaufort overhandigd.

Over de Kanjerketting

De Kanjerketting is een speciaal sieradensysteem dat is ontworpen voor kinderen met kanker. Het is een symbolisch en persoonlijk sieraad dat kinderen en hun gezinnen helpt om de behandeling en de mijlpalen die ze tijdens hun kankerreis bereiken te visualiseren en te vieren.

Elke kraal in de Kanjerketting vertegenwoordigt een specifieke medische procedure, behandeling of ervaring die het kind heeft doorgemaakt. Dit kan onder andere chemotherapie, bestraling, bloedtransfusies, operaties, ziekenhuisopnames of verjaardagen tijdens de behandeling omvatten.

Elk kind begint met een speciale startkraal en voegt vervolgens bij elke mijlpaal een nieuwe kraal toe aan hun ketting. Op deze manier groeit de ketting en vormt het een visuele weergave van de reis die het kind heeft afgelegd en de moed en veerkracht die het heeft getoond.

De Kanjerketting is niet alleen een symbool, maar ook een manier om herinneringen te bewaren en gesprekken aan te moedigen tussen het kind, de ouders en de medische professionals. Het biedt psychologische ondersteuning, moedigt het kind aan om zijn of haar ervaringen te delen en creëert een gevoel van verbondenheid met andere kinderen die dezelfde reis doormaken.

De Kanjerketting is in Nederland geïntroduceerd door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en wordt ook in andere landen gebruikt. Het heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk symbool van hoop, moed en steun voor kinderen met kanker en hun families.

Over PRACHT-bier van Brouwerij Romondt

Pracht is een tijdelijke editie ter ere van 450 jaar Gemeente Rheden. Kiwanis Rheden ‘De Veluwezoom’ biedt dit bier aan de inwoners van gemeente Rheden en omgeving  aan en heeft daar een mooie boodschap bij. Bij Kiwanis staat het kind centraal. En zo gaat de opbrengst van dit initiatief naar Stichting de Kanjerketting. Een vereniging die kinderen een lichtpunt biedt in een zware tijd. Hiermee is dit bier niet alleen lekker, maar is het ook een een prachtig gebaar. Wees er snel bij, want deze editie is in beperkte oplage beschikbaar.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen