Expositie foto’s Sem Scheerder in Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Ter gelegenheid van de viering van 450 jaar Rheden presenteert de 13-jarige fotograaf Sem Scheerder zijn fotoverzameling in de Dorpskerk in Rheden. Gea Hofstede, wethouder van de gemeente Rheden, opende op zaterdag 8 juli de fototentoonstelling, die elke zaterdag van 15 juli tot en met 7 oktober te bezichtigen is tussen 11.00 en 15.00 uur.

Op 9-jarige leeftijd begon Sem Scheerder met fotograferen nadat hij het fototoestel van zijn overleden opa kreeg. Zijn opa, een bekende fotograaf die voornamelijk ringslangen fotografeerde in de IVN-tuin, heeft hem geïnspireerd. Samen met zijn vader Floris trok Sem de Posbank op om prachtige landschappen en wilde dieren vast te leggen. Zijn vader raakte ook besmet met het fotografievirus. Elk weekend gingen ze eropuit om de natuur op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het lukte Sem om een foto te maken van een wolf op de Posbank. Dit bleef niet onopgemerkt door anderen. Sem ontving veel lof op sociale media en zijn foto van de wolf werd zelfs gepubliceerd in de National Geographic Junior. De afgelopen jaren heeft zijn werk ook al in verschillende kranten en tijdschriften gestaan. Dit heeft ertoe geleid dat hij zich meer is gaan richten op het fotograferen van de natuur en wildlife in onze omgeving.

Gea Hofstede van de gemeente Rheden opende de expositie om 15.30 uur, in aanwezigheid van zo’n 65 familieleden, kennissen en andere geïnteresseerden. “Ik bewonder het feit dat je op zo’n jonge leeftijd al zoveel passie in je prachtige foto’s kunt laten zien, en dat je je vader hebt meegesleept om ook te gaan fotograferen. Je opa zou trots op je zijn geweest. Ik denk dat veel inwoners van Rheden de komende tijd de expositie zullen komen bekijken. Ik wens je nog veel succes met je fotografie.”

Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.facebook.com/sem.scheerder.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen