Home-Start Humanitas 30 jaar!

Het succesvolle project Home-Start van Humanitas bestaat in Nederland 30 jaar en dit jubileum wordt op vele locaties in Nederland gevierd! Zo ook in Rheden. Op zaterdag 8 juli werd het jubileumfeest gevierd in het gebouw van de Gelreband, Imboslaan 69 in Dieren. (70 deelnemers/vrijwilligers en 60 kinderen vanaf een paar maand oud komen deze dag met hen vieren)

Home-Start:

Het programma Home-Start van Humanitas biedt opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar, vanaf 28 weken zwangerschap. In een aantal gemeenten is Home-Start ook mogelijk voor ouders met kinderen vanaf 7 jaar. De vrijwilliger van Home-Start heeft ervaring met opvoeden en komt elke week bij jonge gezinnen langs. Hij of zij luistert en geeft praktische tips. In 2016 is Humanitas Home-Start Rheden gestart en werkt nauw samen met Home-Start de Liemers die al langer bestaat. www.home-start.nl

“Het verhaal van Home-Start is een verhaal over de kracht van mensen. De kracht van moeders en vaders die weer gaan geloven in hun eigen opvoedvaardigheden en hun gezinnen weer op de rit krijgen. De kracht van vrijwilligers die hun ervaringen en kwaliteiten delen en inzetten in de gezinnen.”

 Alleen al in de Gemeente Rheden zijn er vanaf 2016:

1.      162 aanvragen geweest voor ondersteuning

2.      125 koppelingen gerealiseerd waarbij een vrijwilliger gemiddeld een jaar actief betrokken is geweest en het gezin weer in de kracht heeft gezet, samen met de ouder. In sommige situaties hebben we samen kunnen realiseren dat er meer hulp kon worden ingezet of dat juist professionele hulp kon worden afgeschaald.

3.      287 kinderen betrokken geweest; dankzij de wekelijkse ondersteuning zijn er minder stressvolle momenten in huis, ervaren ze meer rust, structuur, balans en ook in de relatie met hun ouders meer stabiliteit/vertrouwen en veiligheid.

4.      50 vrijwilligers actief geweest. Enkele vrijwilligers uit de Liemers ondersteunen ook gezinnen in Rheden omdat we het belangrijk is dat er een juiste match is. Helaas hebben we wel een tekort aan vrijwilligers die voor een paar uurtjes in de week het verschil kunnen maken in een gezin.

5.      Er zijn vrijwilligers die al meer dan 7 jaar in dienst zijn

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen