Samen vissen met bewoners van Rhederhof Rheden

Foto: Samen Vissen, Visuitje

RHEDEN – Op 12 juli 2023 gaat Samen Vissen Coach Robert van hengelsportvereniging HSV de Winde samen vissen met bewoners van Rhederhof in Rheden. Vissen is een fantastische manier om deze mensen weer in contact te brengen met de natuur.

Vissen is voor bewoners van zorgcentra een unieke ervaring.

Een kwart van de bewoners komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Uit onderzoek blijkt dat juist voor deze kwetsbare groep contact met de natuur positief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn. Tijdens het visuitje komen deze mensen, met een hengel in de hand, dan ook letterlijk in verbinding met de natuur.

Voor zorgcentra, door hengelsportverenigingen

Samen Vissen zorgt ervoor dat de deelnemers een dagdeel kunnen vissen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging. Hierdoor wordt het vissen voor hen weer toegankelijk en kunnen zij regelmatig genieten van een dagje buiten. Dat levert gezellige dagen op vol vrolijkheid en vaak mooie herinneringen aan vroeger.

Tijdens het visuitje zorgen de vrijwilligers van de hengelsportvereniging voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De begeleiders van het zorgcentrum brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en een drankje en zorgbegeleiding. Dat is alles: het vissen kan beginnen!

Over het Samen Vissen programma

Samen Vissen is een initiatief van Sportvisserij Nederland, federaties en hengelsportverenigingen in samenwerking met het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Met Samen Vissen worden zorgcentra in contact gebracht met de lokale hengelsportvereniging, zodat zij onderling een visuitje voor de bewoners kunnen organiseren, geheel gratis. Meer informatie? Kijk op www.samenvissen.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen