Weer veel belangstelling voor inloopavond IJsseldistrict Velp

12 jul 2023, 17:38 Nieuws
weer veel belangstelling voor inloopavond ijsseldistrict velp 11 07 2023 1
rheden.nieuws.nl
VELP - Op dinsdag 11 juli vond er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond plaats over de nieuwbouw van het IJssel District in de nieuwe wijk Velp-Zuid. Geïnteresseerden waren welkom in de voormalige zusterflat aan de Broekstraat 9 om de voortgang te bekijken.
IJsseldistrict is de naam voor de nieuwe wijk die rond Ziekenhuis Velp moet gaan ontstaan, in de plannen wordt gesproken over de bouw van 730 woningen, van appartementen, sociale woningbouw tot en met eengezinswoningen.

Wat kon men verwachten tijdens deze inloopavond?

Tijdens deze avond was er gelegenheid om vragen te stellen over het ontwerp van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor het IJssel District. Er werd geen informatie verstrekt over de verkoop van woningen. Het bestemmingsplan is op enkele plaatsen aangepast: de nieuwe flat is meer richting de Waterstraat verplaatst en zal 17 of 18 verdiepingen tellen. De Broekstraat wordt verlegd naar twee rijstroken langs de bomen, waarbij de huidige bomen behouden blijven en de straat wordt ingericht als fietspad. Autoverkeer kan hier langzaam heen en terug rijden. Er wordt nog onderhandeld met Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem over een mogelijke afsluiting van het tunneltje onder de A12 snelweg voor autoverkeer.
Ondanks de hitte kwamen veel geïnteresseerden even langs om de stand van zaken te bekijken. In oktober-november 2023 zal de gemeenteraad definitief beslissen over het IJsseldistrict.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Op 3 april 2023 werden bezoekers tijdens een inloopavond bijgepraat over het ontwikkelplan voor het IJssel District. De gemeente heeft samen met de ontwikkelende partijen verschillende aspecten zoals het programma, ruimtelijke kwaliteit, openbare ruimte, mobiliteit en fasering van het IJssel District verder uitgewerkt. De reacties die tijdens de inloopavond en schriftelijk zijn ontvangen, zijn meegenomen bij het opstellen van het definitieve ontwikkelplan voor het IJssel District. U kunt het ontwikkelplan raadplegen op de webpagina www.rheden.nl/ijsseldistrict . Op 27 juni is het ontwikkelplan door de raad vastgesteld.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.