Drie grote Zomerfestijnen voor kinderen in de gemeente Rheden

Foto: Ymon-pixabay

Speciaal voor alle kinderen in de gemeente Rheden zijn er in deze zomervakantie drie grote Zomerfestijnen te beleven. Een middag met storm-spelbanen, drones laten vliegen, VR wereld bouwen, talentenjacht en nog veel meer!

Kom woensdag 9 augustus naar het Buurthuis De Poort in Velp, vrijdag 18 augustus naar de Bibliotheek in Dieren en dinsdag 22 augustus naar het sportveld van korfbalvereniging Rheko in Rheden. De Zomerfestijnen starten om 13.00 en zijn om 16.00 uur afgelopen. Wie weet ontmoet je nieuwe vrienden of ontdek je nieuwe talenten waarvan je niet wist dat je ze had. In ieder geval heb je een geweldige middag!

Wat is er allemaal te doen tijdens het Zomerfestijn?

Je kan bijvoorbeeld meedoen met een levend voetbalspel, een stormbaan, verschillende gekke zeskampspelletjes maar ook drones programmeren of je eigen een VR wereld bouwen. Heb je een bijzonder talent meld je dan aan bij de DJ en doe mee met het open podium. Deze Zomerfestijnen zijn geheel gratis en inclusief een bijzonder hapje en drankje.

Nog meer gratis activiteiten in de zomer

Naast deze zomerfestijnen organiseert Bibliotheek Veluwezoom samen met Sport in Rheden en Incluzio ook nog een middag American Sports en / of kom een ochtend Lasergamen. Voor de jongeren vanaf 12 jaar organiseren ze in de zomer elke vrijdagavond inloopavonden rappen en produceren met Galvano Breeveld van Rapworkshopx. Alle informatie over deze zomerse NPO activiteiten kun je vinden op Rheden Ontdekt: https://www.rhedenontdekt.nl

NPO zomeractiviteiten
De gemeente Rheden organiseert in samenwerking met Bibliotheek Veluwezoom, RiQQ, Sport in Rheden en Incluzio elke vakantie gratis activiteiten in het kader van Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Dit programma is in het leven geroepen om de jongeren te ondersteunen en de achterstanden na de coronatijd te verminderen (Nederlands Jeugdinstituut, 2022). Kinderen en jongeren hebben geleden onder de coronacrisis van de afgelopen twee jaar. Dit is terug te zien in hun fysieke leefstijl, mentaal welbevinden, sociaal en schoolresultaten. Met deze activiteiten geven ze alle kinderen en jongeren de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, samen te spelen en te ontdekken waar je talenten liggen!

Meer informatie via Ilse Paulus [email protected] – 0644294185

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen