Velpsche scouts naar de World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Foto: Leanne Kling

VELP/KOREA – Een World Scout Jamboree is het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. De World Scout Jamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd. In 1937 en 1995 was de World Scout Jamboree in Nederland. Zuid-Korea organiseert de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023.

Vanuit scoutinggroep Velpsche Woudloopers en Olmen zijn er 8 jeugddeelnemers, 2 leden als troepstaf en 4 leden als IST-ers mee. Een recordaantal voor de scoutinggroep.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een voor- of nareis door Zuid-Korea maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

Maandag 24 juli zijn er 8 explorers vanuit Duiven vertrokken naar de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. De scouts die zijn gegaan zijn: Jens Appeldoorn, Ravi Kersten, Victor & Teun Klein Gunnewiek, Luci Mellink, Jasmijn Buddingh, Daniël de Jong en Hieke Noordhuis. Daarnaast is ook Bente Felix (troepstaf Troep Stadsreus) maandag vertrokken. Leanne Kling, scoutsleiding, vertrok zondag met haar troep (Troep Kruisspin). Ook Florianne Smits, Joris & Silke Thijsse en Margriet Brouwer zijn mee als IST-ers.

VWO naar Zuid Korea (vlnr Florianne, Joris, Daniel, Jens, Leanne, Ravi

De bijna 1250 jeugddeelnemers vormen samen met 700 vrijwilligers (IST-ers) de Nederlandse afvaardiging voor de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 scouts (jeugddeelnemers) en 4 begeleidende stafleden (troepstaf). De Velpsche scouts zitten in Troep Vuurkever, de 2 leden die als troepstaf gaan zitten bij Troep Stadsreus en Troep Kruisspin. De IST-ers zitten bij Troep Honingbij.

De scoutingreis van hun leven

Natuurlijk zijn de jeugddeelnemers voorbereid op deze grote reis: Er zijn 3 troepweekenden georganiseerd in het teken van kennismaken met elkaar, de World Scout Jamboree en de cultuur van Korea. Daarnaast is er een cluster- en contingentskamp geweest, waarbij het kamp met steeds meer andere jeugddeelnemers gedraaid werd. Het clusterweekend was met 4 troepen samen en het contingentskamp was met het hele Nederlandse Contingent. Dit allemaal om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de scoutingreis van hun leven!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen