Rondleidingen Herenboeren Groote Modderkolk Loenen

Foto: Groote Modderkolk

REGIO – In de fruitboomgaard van de Groote Modderkolk staat een ‘kipcaravan’. Daar overnachten de kippen van de Herenboerderij en leggen ze de eitjes. Overdag scharrelen ze lekker rond in de boomgaard.

Kippen zijn belangrijk voor de Herenboerderij. Ze eten de restjes van de groenten en leggen eitjes voor de leden van de coöperatie. Uit onderzoek blijkt dat kippen in een boomgaard meer natuurlijk gedrag gaan vertonen. Ze lopen en scharrelen daar rond, nemen een zandbad, poetsen hun veren en doen soms een dutje. Leuk om naar te kijken én het past heel mooi in het concept van de Herenboeren. Daarin neemt aandacht voor de bodem en dierenwelzijn een belangrijke plaats in naast de groenteteelt.

Herenboeren Loenen is een coöperatie waar zo’n 200 huishoudens, samen met een boer, duurzaam voedsel produceren in een gemengd kleinschalig boerenbedrijf. Groente, eieren, vlees en – als de bomen groot genoeg zijn – ook fruit. Alles van eigen erf! 

Ben jij geïnteresseerd om ook Herenboer te worden? Loop dan mee met een rondleiding en laat je alles vertellen. De rondleidingen zijn op zaterdag 12 en 26 augustus 2023. Start om 10.00 uur en het duurt ongeveer 1,5 uur. Meld je aan via de website grootemodderkolk.herenboeren.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen