Weer een flinke tegenvaller op de 2e Velleper Donderdag in centrum Velp

VELP – Donderdag 3 augustus 2023 was de tweede Velleper Donderdag, was de eerste Velleper Donderdag geheel in het water gevallen, nu waren de weergoden gunstiger gestemd en was het in de middag en avond vrijwel droog, helaas lieten veel kraamhouders het in de ochtend al afweten. Wat zorgde voor veel legen kramen.

Gelukkig bezochten toeristen / vakantiegangers nog wel de braderie, waar de Velpenaren het lieten afweten. Ook de terrasjes waren amper bezet, de live- muziekbands die op de verschillende podia speelden, deden dit vaak voor een lege ruimte. Veel winkels waren gesloten, en er was geen kinderplein. Enige drukte was er bij de Oliebollenkraam op de Hoofdstraat, bij het Café in de Oranjestraat en in de kerk in de Emmastraat.

Voor de kerk in de Emmastraat werden gratis kaarsen uitgedeeld met daaraan een kaartje waarop mensen een wens of een naam konden schrijven waar, wat of voor wie ze het kaarsje laten branden. In de kerk klonk orgelmuziek en geurde de ruimte naar wierook, hier kwamen redelijk wat mensen van genieten en namen een moment van rust en bezinning.

Hoewel officieel de Velleper Donderdag tot 21.00 uur zou duren kregen de kraamhouders die er stonden van de organisatie ‘groen licht’ om 20:00 uur op te ruimen en de lange dag af te sluiten.

De winkeliersvereniging Veelzijdig Velp, samen met organisator Kroko’s Events en de kraamhouders hopen op beter weer op de derde en tevens laatste Velleper Donderdag die op 10 augustus gehouden wordt. Ook deze is weer tussen 11.00 en 21.00 uur te bezoeken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen