ONJK Schaken van start in Dieren

DIEREN – Honderden jonge schak(st)ers/en hun ouders en begeleiders zagen en hoorden o.a. toernooidirecteur Ap Lammers hen welkom heten bij het 46e ONJK (Open Nederlands Jeugd Kampioenschap) Schaken, dat voor de eerste maal in Dieren wordt georganiseerd. Ap Lammers riep deelnemers ook op om zich te melden voor het levend schaakevenement in de Schouwburgzaal van Theothorne met Jan Timman.

Hoofdwedstrijdleider Ron Bleeker maakte iedereen, voor zover nodig, nogmaals duidelijk wat wel en/of niet mag. Zo mogen alleen de deelnemers de speelzaal betreden en vooral geen gebruik maken van telefoon en/of smartwatch.

Burgemeester Carol van Eert gaf in zijn toespraak o.a. aan dat hij positief verbaasd is over het grote aantal jeudige schakers dat gaat deelnemen aan het derde toernooi in 2023 wat zich in schaakstad van Nederland Dieren af gaat spelen. Gisteren mocht hij nog aan de winnaar van het het Open NK schaken, Max Warmerdam de prijs overhandigen. De Burgemeester opende het toernooi met een ferme klap op de gong, waarna de 200 schakers de schaakklokken indrukten en de eerste zetten werden gedaan.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen