Willemstunnel Arnhem twee weekenden dicht

Foto:

ARNHEM – Vanaf vrijdag 18 augustus is er groot onderhoud aan de Willemstunnel. In 2021 is er nog aan de tunnel gewerkt. Omdat de tunnel zoveel gebruikt wordt is het asfalt aan vervanging toe. De tunnel is twee weekenden in augustus dicht.

Wanneer gaat de tunnel dicht

De tunnel gaat twee weekenden dicht:

  • Van 18 augustus 20.00 uur tot 21 augustus 05.00 uur
  • Van 25 augustus 20.00 uur tot 28 augustus 05.00 uur

Wat gaat gemeente Arnhem doen

Het asfalt in de Willemstunnel wordt vervangen door nieuw asfalt. Ook worden de putdeksels in het wegdek vernieuwd en doet ze onderhoud aan het beton in de tunnel.

Tunnel afgesloten, parkeergarage bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden kan er geen verkeer door de Willemstunnel. Dit geldt ook voor de hoofdingang en -uitgang van parkeergarage Centraal. De tijdelijke ingang naar de garage is op Stationsplein West.

Volg de borden

Het verkeer wordt omgeleid via het Willemsplein. Via de Nieuwe Stationsstraat blijft de parkeergarage onder het Stationsplein bereikbaar. Er komen borden te staan die laten zien hoe je moet rijden.

Planning

Wanneer Wat gaat de gemeente doen Bereikbaarheid
Van 18 augustus 20.00 uur tot 21 augustus 05.00 uur Ze verwijdert het oude asfalt, legt nieuw asfalt en brengt lijnen aan De tunnel is dicht. Het verkeer wordt omgeleid. De parkeergarage is bereikbaar via een omleiding
Van 21 augustus 05.00 uur tot 25 augustus 19.00 uur Geen werkzaamheden De tunnel is open
Van 25 augustus 20.00 uur tot 28 augustus 05.00 uur Onderhoud betonconstructie De tunnel is dicht. Het verkeer wordt omgeleid. De parkeergarage is bereikbaar via een omleiding
28 augustus om 05.00 uur Het werk is klaar De tunnel is open

Weersgevoelige werkzaamheden

De werkzaamheden kunnen door het weer worden beïnvloed. Bij slecht weer kan het zijn dat het werk uitloopt of wordt uitgesteld.

Nood- en hulpdiensten

Nood- en hulpdiensten kunnen gebruikmaken van de omleidingen via het Willemsplein.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen