Leerzame avond over Autisme in Inloophuis Dieren

Foto: trendingtopics on Foter.com - CC BY

DIEREN – Hoe wordt de wereld om ons heen ervaren door iemand met autisme? Ga zelf ervaren, voelen en begrijpen hoe het is om iets uit te voeren als je informatie mist.

Wanneer je geen overzicht hebt over het geheel en merkt hoe frustrerend dat kan werken. Maar ook; hoe werkt het brein van iemand met autisme en wat is het verschil tussen een autistisch brein en het neurotypische brein.

Donderdag 14 september van 18.30 tot 21.00 uur een avond rondom autisme.

Er zal een uitleg gegeven worden over Brain Blocks. Brain Blocks is een manier om met elkaar te visualiseren wat er in het autistisch brein gebeurt en hoe daar mee om te gaan. Ook kun je er mee laten zien welke informatie er nog mist om iets te laten werken.

Daarnaast is er het autisme belevingscircuit, het ABC.
Bij het ABC ga je middels een aantal opdrachten ervaren hoe autisme voor iemand kan zijn. Hierdoor krijg je inzicht en begrip over hoe autisme werkt. Ook krijg je tips hoe je meer autismevriendelijk kan zijn.

Werk jij als vrijwilliger met mensen met autisme of komt je interesse voor autisme vanuit een andere invalshoek; je kunt je voor deze autisme-avond opgeven.

Je kunt zowel de uitleg over Brain Blocks bijwonen als het uitvoeren van het ABC. Mocht je al een keer een ABC gedaan hebben en alleen Brain Blocks willen bijwonen (of andersom), geef dit dan aan. Je kunt je opgeven bij Deborah: [email protected] 06 38415045 of bij Michael [email protected] 06 11749852

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen