Oekraïners vieren Onafhankelijkheidsdag bij de Roskam

RHEDEN – Afgelopen woensdag 24 augustus was de Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne, een jaarlijkse feestdag die door oorlog de extra betekenis heeft. Om de Oekraïners die in Rheden verblijven een onder de riem te steken, hield burgemeester Carol van Eert een toespraak bij De Roskam, waar momenteel zo’n 180 Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

Na de toespraak overhandigden 2 kinderen de Oekraïense vlag aan de burgemeester. Terwijl de vlag in top werd gehesen, klonk het Oekraïense volkslied, gevolgd door een minuut stilte. Elk jaar vieren Oekraïners op 24 augustus de dag dat Oekraïne in 1991 onafhankelijk werd van de voormalige Sovjetunie. Het is een feestdag die Oekraïne herinnert aan het belang van nationale onafhankelijkheid en vrijheid.

Het is mooi dat deze belangrijke dag werd gemarkeerd en gevierd, juist nu onafhankelijkheid en vrijheid voor Oekraïners door de oorlog niet meer vanzelfsprekend zijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen