Veel kinderen terug naar school met mooie herinneringen aan het huttenbouwen

GEMEENTE RHEDEN – Maandag 28 augustus beginnen de scholen weer, voor veel kinderen een spannende tijd maar vaak ook een moment om naar uit te kijken. Veel kinderen hebben in de vakantie een prachtige herinnering vast kunnen leggen in de huttenbouwweek en zullen daar beslist mooie verhalen over vertellen op school en delen met vriendjes.

Woensdag 24 augustus bezocht burgemeester Carol v Eert van de gemeente Rheden na Madierodam in Dieren en Rhevak in Rheden als laatste Bouwburg aan de Broekstraat in Velp, om traditie getrouw daar de kinderen te trakteren op een ijsje. Tevens maakte hij een rondgang langs de vele hutten die de kinderen hadden gebouwd, en bekeek diverse activiteiten.

Rhevak Rheden:

Als eerste van de huttenbouwweken was Rhevak aan de beurt van 14 t/m 18 augustus op het grasveld langs de Laak / kanovijver aan de IJsselsingel in Rheden daar vermaakte 235 kinderen zich met het bouwen van hutten en diverse andere activiteiten. Deze week werd traditie getrouw afgesloten met het ontsteken van een grote brandstapel. Oekraïense kinderen uit de opvang in De Roskam namen ook deel aan de Rhevak. De Lionsclub Rheden had voor hen de deelnamekosten betaald.

Madierodam Dieren:

Madierodam was weer te vinden op het voetbalveld van de Dierense Boys aan de Adm. Helfrichlaan 95 in Dieren en werd gehouden van 21 t/m 25 augustus hier was het thema deze keer “ Het geheim van de piramide “ hier genoten iets meer dan 300 kinderen van het huttenbouwen en de andere activiteiten.

Bouwburg Velp:

Bouwburg hield als laatste in de gemeente Rheden haar huttenbouwweek van 21 t/m 25 augustus, ook nu weer op het terrein voor de voormalige zusterflat aan de Broekstraat in Velp. Hier waren maar liefst 720 kinderen die zich hadden in geschreven. Het thema was hier “ Bouwburg en de 5 Planeten “.

De 120 mini’s (4 t/m 6 jaar) konden zich onder andere vermaken met knutselen plakken en knippen, zich laten schminken of zich vermaken op het springkussen.

De kinderen van 6 tot 12 jaar  konden in kleine groepjes hun fantasie samen kwijt in het bouwen van hun hut wat zorgde voor vaak mooie creaties. Natuurlijk waren er ook vele activiteiten. Tussen de middag konden zij op het grote kampvuur broodjes bakken of mochten zelf een pannetje opwarmen met bijvoorbeeld knakworsten of popcorn wat zij zelf hadden meegenomen.

Burgemeester Carol van Eert:

Burgemeester Carol van Eert van Rheden heeft alle bouwdorpen bezocht en de kinderen verrast met een ijsje en belangstellend de vele unieke creaties bewonderd van de hutten en de enorme inzet van de alle vrijwilligers die deze ervaringen en herinneringen voor de kinderen mogelijk maken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen