Marleen Hendrickx solovoorstelling X Y I in Boekhandel Jansen & de Feijter

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Een bijzondere voorstelling door intersekse persoon Marleen Hendrickx: ‘X Y I’ in Boekhandel Jansen & de Feijter, georganiseerd door Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter met een subsidie van gemeente Rheden.

Marleen Hendrickx neemt de toeschouwer mee in een reconstructie van haar jeugd. Een persoonlijk verhaal over opgroeien zonder écht te weten wie je bent. De vertelling laat onder meer zien hoe een rechtlijnig man-vrouw beeld steeds meer de norm werd, terwijl men wist dat dat niet zo is.

Marleen: “Ik voel vaak de kracht van het midden. Met oog voor de mensen die ik voor me heb, wil ik met een positieve attitude en humor mensen en groepen verbinden.”

Over ‘X Y I’
X Y I was in 2020 een onderdeel van haar afstudeerproject aan de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam (ze maakte daarnaast de groepsvoorstelling ‘X Y WE’). De Theaterkrant schrijft: “Wat X Y I zo overtuigend maakt is dat Hendrickx nergens een schuldvraag neerlegt. Men wist niet beter dan dat intersekse door een operationele ingreep ‘verholpen’ kon worden en dat je daarna keurig als man of vrouw door het leven kon gaan. Ze verwijt haar ouders niets, ze verwijt de medische stand niets. Juist door haar geschiedenis op deze manier te verbeelden stelt de voorstelling dit aan de orde. Op hartverscheurende wijze.” (Theaterkrant.nl).

Praktische info

  • Datum: vrijdag 8 september 2023
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Toegang: € 7,50
  • Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Meer toelichting een aanmelden op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen