Open Monumentendag  Dorpskerk Rheden 2023

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

RHEDEN – Zoals elk jaar is ook dit jaar de Dorpskerk weer opengesteld voor iedereen tijdens de Open Monumentendag. De Dorpskerk is die dag opengesteld voor bezoekers van 10 uur tot 17 uur. Voor die dag is er een gevarieerd programma samengesteld.

Marjon Weijzen

Om 10 uur start een schrijfworkshop onder leiding van Marjon Weijzen. Het thema is “Wortelen waar je woont” en staat open voor iedereen die iets wil vertellen en/of schrijven over zijn of haar binding met Rheden. Ook als je alleen je verhaal wilt vertellen ben je van harte welkom om 11 uur.

Vocaal Ensemble Nadaillac

s’Middags om 14 uur en om 15 uur treedt Vocaal Ensemble Nadaillac op. Zij zullen twee keer een concert van ca. 30 minuten verzorgen. Nadaillac bestaat uit een groep enthousiaste en ervaren zangers die jaarlijks naar Frankrijk afreizen voor een studieweek en een daarop aansluitend concerttournee in Nadaillac in de Dordogne. Het ensemble staat onder leiding van Lydia Stoffels en wordt op de piano begeleid door Wim Stoffels. Vocaal Ensemble Nadaillac zal een mooi en gevarieerd programma ten gehore brengen met muziek uit de renaissance, de Franse en Duitse romantiek en meer eigentijdse muziek uit de 20e eeuw, o.a. van Billy Joel.

Sem Scheerder

De hele dag is er gelegenheid om de prachtige foto expositie van Sem Scheerder te bewonderen. Sem is een jonge zeer getalenteerde fotograaf die voornamelijk de prachtige natuur van de Veluwezoom vastlegt. Hiermee heeft hij al verschillende prijzen gewonnen onder andere van National Geographic.

Rondleidingen

Doorlopend zullen er op verzoek rondleidingen georganiseerd worden door de kerk, de toren en de gewelven boven de kerk.   Ook zullen tussen de verschillende onderdelen door beide orgels bespeeld worden.

Piet Cnossen op het Meere-orgel

s’Avonds om 19.30  zal er een orgelconcert gegeven worden door Piet Cnossen, de vaste organist van de Dorpskerk. Dit concert duur ongeveer een uur, de toegangsprijs hiervoor is € 9

Op zondag 10 september is de kerk open van 12 tot 15 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen