Open Monumentendag op de Oude Begraafplaats in Velp: gravers gezocht

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

VELP – Op 9 september is er tijdens Open Monumentendag genoeg te beleven op de Oude Begraafplaats aan de Reinaldstraat in Velp. Er worden rondleidingen gegeven op de begraafplaats maar ze zijn ook op zoek naar mensen die zelf de handen uit de mouwen willen steken.

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Immaterieel erfgoed’. Dat is een term die gebruikt wordt voor tradities en rituelen die van generatie op generatie worden doorgegeven. Begraven is daar bij uitstek een voorbeeld van.

Op het rondeel van de oude begraafplaats liggen onder de grond verschillende grafkelders. Ze gaan zaterdag op één plek een kelder uitgraven om de contouren in kaart te brengen en te documenteren/fotograferen.

Ze zoeken vrijwilligers die fit zijn om even of wat langer mee te graven.

Als ze klaar zijn, dan bedekken we de kelder weer. Wilt u alleen komen kijken hoe het proces verloopt, dan bent u ook van harte welkom. Zij zijn van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig. Koffie en thee staat klaar.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen