Bier Preuvenement, de leukste biertuin van Gelderland, komt naar openluchttheater de Pinkenberg

Foto: Bier Preuvenement

VELP – Op zaterdag 16 september wordt het openluchttheater de Pinkenberg omgedoopt tot de gezelligste biertuin van Gelderland, het Bier Preuvenement. Specialiter uit de gemeente Rheden en fantastische live-muziek staan tijdens dit programma centraal.

Het is de 8e editie van het Bier Preuvenement in Gelderland, waarbij ze voor het eerst openluchttheater de Pinkenberg aandoen. Er staan 4 brouwerijen op het festival, waarvan twee uit gemeente Rheden: brouwerij De Snor én de gloednieuwe brouwerij ’t Hofke, die bieren maakt die onder andere gelegen hebben op cognac- en whiskyvaten. Brouwerij X-Brewing en Hootch (Zevenaar, organisator van het Bier Preuvenement) sluiten deze dag ook aan.

Livemuziek

Naast speciaalbier, is er ook veel livemuziek te beleven tijdens het Bier Preuvenement. Het programma bestaat uit:

  • Chiel – Troubadour en Sfeermaker, speelt covers van bekende en minder bekende popliedjes. Van de jaren ’60 tot en met de Top 2000. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en mondharmonica. Denk aan Bob Dylan, Boudewijn de Groot of Ralph McTell.
  • Steel Going Strong is de bluesformatie van Jan Paul Griede. Hij is een bekende bluesgitarist en heeft jarenlang in Europa en de Verendigde Staten getourd. Heeft verschillende binnen- en buitenlandse bluesartiesten begeleid of in voorprogramma’s gespeeld zoals Monti Amundson, BB King, Johnny Winter en Luther Allison.
  • De Neil Young Tribute band – Smell the Horse – weet de songs van Neil Young op onnavolgbare wijze te evenaren. De band speelt van ingetogen (semi-)akoestisch tot snoeihard elektrisch. Of het nu gaat om een huiskamer, café, poppodium of een festival, Smell the Horse voelt zich overal thuis en zorgt keer op keer voor een verrassend optreden.
  • De Nijmeegse band Bad Fuse brengt covers van classic rock tot moderne rock. Veelal herkenbare en dansbare rock hits van de jaren 80 tot aan nu! Twee gitaren, toetsen, drums en een basgitaar ondersteunen de rockstem van de zanger. Kortom, een knallende afsluiter!

Tickets

De entree voor het Bier Preuvenement is € 9,50. De bieren worden gekocht met festivalmunten à € 3,00. Fris en wijn is verkrijgbaar bij de algemene bar. Ook is er een foodstand met hotdogs en friet. Tickets kunnen aan de kassa gekocht worden, maar ook online via www.bierpreuvenement.nl Koop je het ticket online? Dan ontvang je een welkomstbiertje.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen