Romantische klanken in 12e-eeuws kerkje de Oude Jan

Foto: Ardito-ensemble

VELP – Het nieuwe concertseizoen in het Romaanse kerkje de Oude Jan te Velp begint op zondag 17 september om 15.30 uur met een klassiek-romantisch programma, uitgevoerd door de vijf blazers van het Ardito-ensemble, aangevuld met pianist Hans-Erik Dijkstra.

Het Ardito-ensemble bestaat uit vijf professionele musici die sinds de oprichting (1995) een gevarieerd concertprogramma presenteren met een breed repertoire. Ze maakten hun debuut samen met pianist Frank Peters, tijdens een concert in Paleis Het Loo. Het ensemble geeft een bescheiden aantal concerten voor series in kleine zalen, kerken en kastelen. Ze traden met hun huidige programma ook op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

In de Oude Jan begint het concert met een klassiek-romantische compositie van de Française Louise Farrenc (1804-1875). De daarop volgende korte walsen van Johannes Brahms (1833-1897) zijn oorspronkelijk geschreven voor piano vierhandig maar voor dit ensemble gearrangeerd door pianist Hans-Erik Dijkstra. En tot slot klinkt een romantisch sextet van de Oostenrijker Ludwig Thuille (1861-1907), met melodieën en elementen van Johannes Brahms en Richard Strauss.

Anastasia Anufrieva (fluit) studeerde aan de Academie van Kunsten in Vladivostok en speelde in kamermuziekensembles in St-Petersburg. Ze studeerde aan het Conservatorium te Arnhem en vervolgde haar studie aan het Conservatorium te Utrecht. Anastasia is fluitdocent en lid van diverse kamermuziekensembles.

Lidia van der Vegt (hobo) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde diverse masterclasses, ook in het buitenland. Lidia treedt regelmatig op als solist en met diverse ensembles. Sinds kort bespeelt ze ook de oboe d’ amore en is ze verbonden als docent hobo aan de muziekschool in Veenendaal.

Anton Willems (klarinet) begon zijn muziekstudie aan het Conservatorium te Arnhem en zette zijn studie voort aan het conservatorium te Utrecht waar hij les kreeg van de wereldvermaarde basklarinettist Harry Sparnaay. Naast het spelen in kamermuziekensembles speelt hij met veel verschillende beroepsorkesten.

Truus Litjens (hoorn) studeerde aan het Conservatorium te Arnhem en trad op bij verschillende Nederlandse orkesten en ensembles. Ook speelde ze in de theaterproducties “The Phantom of the Opera” en “Miss Saigon”. Tegenwoordig geeft ze les aan de muziekscholen van Arnhem, Nijmegen en Oost Gelderland.

Jeroen Duindam (fagot) volgde tijdens zijn studie geschiedenis ook fagot-lessen bij Jos de Lange, Marieke Stordiau en Brian Pollard. Hij combineert zijn hoogleraarschap Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden met regelmatige optredens in tal van beroepsorkesten en ensembles.

Hans-Erik Dijkstra (piano) studeerde aan het Twents Conservatorium te Enschede. Tijdens en na zijn studie begeleidde hij koren, ensembles en zangers, zoals Henk Poort, Marco Bakker, Ernst-Daniël Smit en Arjan Blanken. En ook de Engels-Nederlandse violist Daniël Rowland. Hans-Erik is pianodocent aan de Muziekschool te Veenendaal.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 18, Vrienden Oude Jan: € 13, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 8. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse. www.vriendenvandeoudejan.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen