Nieuw Velp-Zuid bouwt honderd drijvende eilandjes; “Wat Ons Drijft, Dat Drijft Daar”

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Er is een creatief en ludiek plan bedacht voor wijkbewoners om elkaar beter te leren kennen in de wijk Nieuw Velp-Zuid.

De bedoeling van dit project is dat wijkbewoners, van kinderen tot gepensioneerden, op een door het ontmoetingscentrum De Paperclip aangeleverd drijvend eilandje voorwerpen plaatsen of zelf maken dat uitdrukking geeft aan dat wat iemand belangrijk vindt in zijn of haar leven zoals hobby’s, muziek, familie, sport, politiek, enz. kortom: individuele drijfveren.

De objecten worden vrijdag 22 september 2023 uitgezet in de Zwanensingel en de Rietganssingel. Bij ieder drijvend werkstuk wordt een bordje geplaatst met daarop informatie over de maker en uitleg wat zijn/haar drijfveer is of was. Het resultaat is een langgerekte sliert van drijvende dingen en tekstbordjes aan de oever, over een afstand van zo’n 1000 meter in de twee singels.

“Wat Ons Drijft, Dat Drijft Daar”

De opening is op zaterdagochtend 23 september om 11.00 uur in De Paperclip. Tot en met zondag 1 oktober 2023 is het mogelijk om een uitnodigende wandelroute door de wijk te maken en kennis te nemen van wat zoal de passies zijn van je buurtgenoten.

Wie het leuk vindt om, kosteloos, zo’n drijvend eilandje van 40 x 40 cm. met eventuele hulp van handige vrijwilligers te bebouwen, kan terecht bij de grote tent bij De Paperclip van 16 t/m 21 september tussen 15.00 en 17.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur.

Iedereen is welkom bij de opening van deze manifestatie op zaterdag 23 september om 11.00 uur bij De Paperclip.

(Wijk Nieuw Velp-Zuid wordt globaal gezien als de wijk rond Activiteitencentrum De Paperclip)

rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen