Tweede orgelconcert in Dorpskerk Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op zaterdagavond 16 september 2023 vindt in de Dorpskerk in Rheden het tweede concert van een serie klassieke concerten plaats. Dit keer is de beurt aan organist Wim Roelfsema.

Wim Roelfsema (1967) is actief als solist, koorbegeleider, continuospeler, begeleider van solisten (vocaal/instrumentaal) en privédocent. Tevens is hij als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem.

Wim Roelfsema studeerde voor Docerend Musicus aan het conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Theo Jellema. Zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij aan het conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Vervolgens studeerde hij met een beurs van het VSB-fonds een jaar in Riga (Letland) bij Larisa Bulava, waar zijn eindconcert met een 10 werd gewaardeerd.

Naast optredens in Nederland speelde hij in België, Denemarken, Duitsland,Finland, Letland, Zweden en Zwitserland. Van zijn hand verschenen bij de Belgische muziekuitgeverij Digital Music Print (DMP) vier orgelbewerkingen uit cantates van J.S. Bach over de melodieën un komm, der Heiden Heiland”, “Freu’ dich sehr, o meine Seele”, “Was mein Gott will, das gescheh allzeit” en “Ein’ feste Burg ist unser Gott”.

Het concert begint om 19:30 uur. De entree bedraagt €9,- p.p. Koffie en thee zijn gratis.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen