Tony Dočekal krijgt de Burgemeester de Bruinprijs 2023

Foto: Tony Dočekal

RHEDEN – De Burgemeester de Bruinprijs gaat dit jaar naar fotograferend beeldend kunstenaar Tony Dočekal. De culturele aanmoedigingsprijs bestaat sinds 1961 en kan voor het eerst sinds de corona-periode weer worden uitgereikt aan jong Rhedens talent.

Uit het juryrapport over het werk van Tony Dočekal: “Zij toont geen haast in haar werk en fotografeert bedachtzaam. Met haar fotografie vertelt zij verhalen en maakt inzichtelijk wat haar inspireert. Daarin ligt haar kunstzinnige kwaliteit.”

Expositie
De Burgemeester de Bruinprijs biedt beroepskunstenaars, die aan het begin van hun loopbaan staan en in de gemeente Rheden wonen (of een duidelijke binding met de gemeente Rheden hebben) de mogelijkheid in aanmerking te komen voor een culturele aanmoedigingsprijs voor Rhedens talent. Aan de prijs, die stamt uit het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw, is een geldbedrag van € 2.000.- verbonden en kan worden uitgereikt aan kunstenaars in uiteenlopende kunstdisciplines.

Vanaf 2013 ontvangt de prijswinnaar ook een trofee: een verbeelding van een ontkiemend zaadje, als metafoor voor de talentvolle startende professionele kunstenaar.

Rabo Burgemeester de Bruinprijs 2019

Aanmelding jong talent
De commissie is altijd op zoek naar jonge talenten met een band met de gemeente Rheden. Voor informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Cultuurbedrijf RIQQ.

De commissie verantwoordelijk voor de prijs en Cultuurbedrijf RIQQ organiseren op  vrijdagavond 1 december 2023  een feestelijke uitreiking. Namens de gemeente zal ook de burgemeester hierbij aanwezig zijn. In samenwerking met Art Gallery O-68 krijgt de winnaar dit jaar een expositie die te bezoeken is vanaf zondag 3 december aan de Oranjestraat 74 in Velp.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen