World Clean Up Day in gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Op zaterdag 16 september hebben vrijwilligers uit Dieren, Rheden en Velp deelgenomen aan World Clean Up Day. Van 10.00 tot 12.00 uur gingen zij gewapend met knijpers en plastic zakken hun wijken in om vervolgens terug te keren met zakken vol zwerfvuil en een voldaan gevoel, wetende dat hun omgeving weer schoner was geworden.

In Dieren verzamelden de vrijwilligers zich rond 10.00 uur bij de Ontmoetingskerk voordat ze de wijken introkken. In Rheden waren 16 vrijwilligers bijeengekomen op het Mr. Burg. v Leeuwenplein. Na een welkomstwoord begaven ook zij zich in de wijken en keerden rond 12.00 uur terug met zakken vol zwerfvuil. Als blijk van waardering genoten ze na afloop van een kop koffie of frisdrank met heerlijke koekjes of chocoladerepen en werden ze hartelijk bedankt door wethouder Dorus Klompberg van de gemeente Rheden voor hun inzet. Er werd ook een foto gemaakt van de vrijwilligers en de berg afval die ze die ochtend hadden verzameld.

In Velp Zuid waren ongeveer 20 vrijwilligers om 10.00 uur bijeengekomen om hun wijk op te ruimen. Rond 12.00 uur verzamelden ze zich weer bij de Dr. Voorthuijsenschool aan de Schoolstraat, waar wethouder Ronald ter Hoeven hen bedankte voor hun inzet. Ze hadden veel rommel opgeruimd, waaronder vapes, verfblikken, drankflessen, blikjes en talloze sigarettenpeuken. Na afloop genoten ook zij van een kop koffie of frisdrank met lekkernijen voordat ze huiswaarts keerden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen