Zeer geslaagd Dorpsfeest in Spankeren

Op zondag 17 september vierden inwoners en belangstellenden het Dorpsfeest in Spankeren, ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden. De dag begon met een regenachtig tintje, maar gelukkig klaarde het snel op, en velen van de aanwezigen genoten van verschillende muzikale optredens.

Het feestcomité had een fantastisch programma samengesteld. De festiviteiten begonnen om 10.00 uur met een fietspuzzeltocht van ongeveer 20 kilometer, die begon en eindigde bij de muziektent. Helaas moesten de vroege deelnemers zich hullen in regenkleding. Om 12.00 uur werd de dag officieel geopend door wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden.

Na de opening waren er twee exposities te bewonderen in het kerkgebouw. De eerste presentatie toonde een beeldverslag van 15 en 16 april van dit jaar, terwijl de tweede presentatie de titel ‘Spankeren in Beeld’ droeg en de activiteiten van de Spankerense verenigingen en stichtingen belichtte, die vertegenwoordigd waren in de voorbereidingscommissie ‘450 jaar Rheden’.

Gelukkig klaarde het weer op in de middag, en steeds meer mensen bezochten het feest en genoten van optredens van onder andere de Bigband Jalafusi, gevolgd door Kamerkoor Canzonet en tot slot de band Move Your Mind. Alle acts omvatten getalenteerde muzikanten uit de regio Rheden.

Rond 13.00 uur werd er een heerlijke lunch geserveerd op het Kerkplantsoen, waar dorpsgenoten gezellig bij elkaar kwamen. Natuurlijk was er ’s middags gelegenheid om tijdens de muzikale optredens een drankje te kopen. Ook was het mobiele gemeentehuisje aanwezig op het Kerkplantsoen, met de Spankerense schout Tineke Hamer, die haar dorp promootte.

Ondanks een regenachtige start was het uiteindelijk een gezellige en drukke dag, en kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde viering in Spankeren.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen