IVN Natuureducatie nodigt ondernemers uit om betrokken te raken bij de natuur en landschap

Foto: Toeristisch Platform Zuid Oost Veluwezoom

Ben jij een horeca- of recreatieondernemer in gemeente Rheden en wil jij meer weten over de prachtige omgeving waarin jij onderneemt? De cursus ‘IVN Gastheer/vrouw van het Landschap’ gaat op 10 oktober 2023 van start gaat in Rheden.

Als ondernemer die weet wat de streek te bieden heeft, kan jij jouw gasten een waardevolle ervaring bieden. Heb jij interesse? Inschrijven kan nog tot 1 oktober via de website van IVN.

Verhalen van het landschap

Tijdens dit programma verdiep jij je als recreatieondernemer in het landschapsverhaal van Rheden, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels. Ze nemen je mee op veldexcursies naar diverse natuurgebieden, waar je met eigen ogen kunt ontdekken wat
de streek allemaal te bieden heeft, inclusief de minder bekende parels.

Het programma biedt niet alleen leerzame inhoud, maar ook actieve workshops en volop mogelijkheden om andere ondernemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De cursusdagen vinden plaats op vier dinsdagen in oktober en november 2023.

Praktische informatie
Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten en een terugkomdag in2024. De cursusdata zijn:

  • 10 oktober (van 13-17 uur): De natuur van Rheden en omgeving
  • 31 oktober (van 13-17 uur): De geschiedenis van het Rhedens landschap
  • 14 november (van 13-17 uur): Trends en ontwikkelingen in recreatie & toerisme
  • 28 november (van 10-17 uur): Excursie naar diverse buitenlocaties in Rheden, feestelijke afsluiting.

Door een financiële bijdrage van de gemeente Rheden en Veluwe op 1 is de cursusprijs per deelnemer slechts €150 (werkelijke prijs €800). De cursusprijs is incl. excursies, studiemateriaal, goodiebag en feestelijke afsluiting. Inschrijven kan nog tot 1 oktober via de website van IVN. Wees er snel bij, de cursus zit bijna vol.

Het programma wordt georganiseerd door IVN Gelderland in samenwerking met IVN Veluwezoom. Meer informatie over de cursus https://www.ivn.nl/provincies/gelderland/cursussen-over-de-natuur/gastheer-van-het-landschap-rheden/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen