Samen in actie voor een schone IJssel!

DE STEEG – Het water van de IJssel ziet er best schoon uit. Maar wist je dat er in werkelijkheid nog veel te veel chemische stoffen en afval/plastic in het water zitten? Dat zien we niet altijd met het blote oog, maar de diepere onderstroom van de IJssel neemt veel plastic mee dat uiteindelijk in zee belandt.

Met een 2-daags roei evenement vraagt de organisatie “Schone IJssel” en de sloeproeiers onder leiding van Aidan Scherpbier aandacht voor deze vervuiling met als doel onderzoek te kunnen doen.

Vrijdagochtend 22 september was de start bij watersportvereniging De Engel in De Steeg. In 2 dagen varen de sloeproeiers, met meerdere tussenstops, naar Kampen. Wethouder Dorus Klomberg (gemeente Rheden) en Ans Mol ( gedeputeerde Provincie Gelderland) waren aanwezig om hun steun te betuigen en de roeiers een behouden vaart te wensen.

Stichting Schone IJssel is een samenwerkingsverband van verschillende overheidsorganisaties, bedrijven en vrijwilligersorganisaties die zich gezamenlijk inzetten voor een schone, plasticvrije IJssel. Meer weten? Kijk dan vooral op Afzakken op de IJssel, voor een plasticvrije rivier in 2030 – Onze IJssel.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen